Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό επιτελείο- Αλληλομαχαιρώματα υποψήφιων ευρωβουλευτών

Με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο σε κεντρικό ρόλο στο επικοινωνιακό του επιτελείο θα βαδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης προς τις ευρωεκλογές, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και πάλαι ποτέ στενός του συνεργάτης (το 1997 έγινε ο νεότερος εκπρόσωπος Τύπου της πολιτικής μας ιστορίας στα 31 του τότε χρόνια) έχει ήδη ενταχθεί στο δυναμικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δίνει τις συμβουλές του ενόψει της μάχης της 9ης Ιουνίου.

Το όνομά του, μάλιστα, είχε ακουστεί και για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επιλέχθηκε προς το παρόν ένα πιο σκιώδες πόστο.

Μολονότι, εξάλλου, ο 57χρονος σήμερα κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επικοινωνιολόγος και θεωρείται πνευματικό παιδί του Γιάννη Λούλη, ήταν ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 για το δήμο Αθηναίων έχει διαβεί τον πολιτικό Ρουβίκωνα από το 2019 όταν και είχε στηρίξει ανοιχτά τον πρωθυπουργό τότε Αλέξη Τσίπρα.

Σε σχέση με την προεκλογική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, η Αττική σαφώς κι έχει προτεραιότητα, με τον κ. Κασσελάκη- αναγκάστηκε να επιστρέψει χθες Κυριακή αεροπορικώς στην Αθήνα από τη ναυτική του περιοδεία λόγω των θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο- να περιοδεύει σε περιοχές της στα κενά περιοδειών του ανά την υπόλοιπη περιφέρεια και να δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στους δήμους και στις γειτονιές της κατά την τελευταία προεκλογική εβδομάδα.

Στο μεσοδιάστημα έχει ζητηθεί από τις Νομαρχιακές του Λεκανοπεδίου να διοργανώνουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή και των επικρατέστερων υποψήφιων, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να περιοδεύσει, ανάμεσα σε άλλες περιοχές, για αρκετές ημέρες και στη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία- Θράκη) όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο για το κόμμα από τη στιγμή που η Ελληνική Λύση σε ορισμένους νομούς είναι δεύτερη και με διαφορά.

Βαρύτητα δίνεται και στην Ήπειρο– ο κ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει και στους τέσσερις νομούς της-, αλλά και στην Κρήτη όπου θα επιστρέψει για περιοδεία στο νομό Ηρακλείου.

Από την άλλη, δεν είναι αμελητέα τα «συντροφικά μαχαιρώματα» μεταξύ υποψήφιων ευρωβουλευτών οι οποίοι στηλιτεύουν και τη στάση της Κουμουνδούρου που, κατά τη γνώμη τους τουλάχιστον, πριμοδοτεί ορισμένους υποψήφιους έναντι άλλων την ίδια ώρα που το έλλειμμα συλλογικότητας δίνει προβάδισμα στους πιο αναγνωρίσιμους και με μεγαλύτερο προϋπολογισμό να διαθέσουν σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, κάποιοι αναρωτιούνται σκωπτικά τι απέγινε η δέσμευση Κασσελάκη πως θα συνέδραμε κι ο ίδιος στην προώθηση των λιγότερο γνωστών υποψηφίων.

Στο μεταξύ, αναβάλλεται, όπως μαθαίνουμε, η προγραμματισμένη για αύριο εκδήλωση για την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες λόγω ασθένειας της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία θα ήταν μία εκ των ομιλητριών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button