Αθλητικά

Παρίσι 2024: Παραμένει ακατάλληλο για κολύμβηση το νερό του Σηκουάνα

Εντείνεται η ανησυχία για το κατά πόσον θα καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση των αγώνων κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα και τριάθλου στο Σηκουάνα, τα νερά του οποίου παραμένουν ακατάλληλα, σύμφωνα με την τελευταία δειγματοληψία που έγινε στις 16 Ιουνίου.

«Προς το παρόν, τα δείγματα στον Σηκουάνα δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα που θα έχουμε το καλοκαίρι» δήλωσε ο νομάρχης Μαρκ Γκιγιόμ, που παραταύτα επανέλαβε την αισιοδοξία του ότι, σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, τα αγωνίσματα θα μπορέσουν να γίνουν όπως έχει προγραμματιστεί.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες των τελευταίων ημερών επιδείνωσαν την κατάσταση των υδάτων του ποταμού, με συνέπεια να παρατηρηθεί υπερβολική συγκέντρωση δύο βακτηρίων, που δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί ο Σηκουάνας για κολύμβηση.

Οι διοργανωτές έχουν εξετάσει διάφορα σενάρια για πώς θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα των υδάτων και έχουν αναφέρει ως έσχατη λύση την ολιγοήμερη αναβολή των αγωνισμάτων, αν το νερό δεν είναι κατάλληλο, τονίζουν όμως ότι υπάρχει εναλλακτικό πλάνο μεταφοράς της μαραθώνιοας κολύμβησης και του τριάθλου σε άλλη τοποθεσία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button