Πολιτική

Γεραπετρίτης για ελληνοτουρκικά: «Η Χάγη υπάρχει στον ορίζοντα»

Στο ενδεχόμενο προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των διμερών διαφορών με την Τουρκία που συνδέονται με την υφαλοκρηπίδα και τις θαλάσσιες ζώνες, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, η Χάγη «υπάρχει στον ορίζοντα», ακόμα δεν έχει συζητηθεί, θα αξιολογηθεί από τους ηγέτες των δύο χωρών και θα αναληφθεί προφανώς η ευθύνη από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν

Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Αθήνας να προχωρήσει στη δημιουργία των περιβαλλοντικών πάρκων παρά τις τουρκικές αντιρρήσεις, σημειώνοντας πως πρόκειται για «δέσμευση περιβαλλοντικού χαρακτήρα».

«Τα θαλάσσια πάρκα θα γίνουν, είναι δέσμευση περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις, είναι περιβαλλοντικό θέμα θα έπρεπε να μας ενώνει όλους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, το σχέδιο βρίσκεται στο στάδιο της χάραξης τεχνικών κριτηρίων για τα προστατευόμενα είδη ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθεί πάνω στο χάρτη το πάρκο. Η διαδικασία θα πάρει κάποιους μήνες και σε κάθε περίπτωση «δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button