Ελλάδα

Σάμος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο 48χρονος φερόμενος δολοφόνος του 75χρονου – Διαφωνία των δικαστών

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε ο 48χρονος φερόμενος δολοφόνος του 75χρονου άνδρα που βρέθηκε νεκρός τον Αύγουστο του 2022 σε ερημική τοποθεσία στη Σάμο.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του 48χρονου συλληφθέντα ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για την προφυλάκιση ή μη του φερόμενου δράστη, με αποτέλεσμα την οριστική απόφαση να δώσει τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Μέχρι τότε ο 48χρονος από την Σάμο θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την 48ωρη προθεσμία που είχε πάρει ο φερόμενος ως δράστης, την Μεγάλη Τρίτη, έπειτα από την ποινική δίωξη που του άσκησε η εισαγγελέας, χθες ζήτησε και έλαβε νέα 24ωρη προθεσμία, προκείμενου να απολογηθεί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή όπως και έγινε.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών τώρα πλέον είναι αρμόδιο για να αποφασίσει, εάν τελικά θα αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη ή αν θα προφυλακιστεί.

Η απόφαση δεν αναμένεται πριν από την Τετάρτη.

Το χρονικό της εξιχνίασης

Ο 75χρονος ιδιοκτήτης βυτιοφόρου είχε εντοπιστεί τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Αυγούστου του 2022 σε ερημική τοποθεσία κοντά στην περιοχή της Ψιλής Άμμου.

Το θύμα είχε εντοπίσει ο γιος του, ο οποίος τον αναζητούσε γιατί δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι. Βρέθηκε κοντά στο αυτοκίνητό του νεκρός, με τραύματα στην πλάτη, πιθανόν από καραμπίνα, όμως η αστυνομία δεν είχε βρει κάποιο όπλο στην περιοχή.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 75χρονου στη Σάμο προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του νησιού.

Για την υπόθεση συνελήφθη σήμερα Μεγάλη Τρίτη ένας 48χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 48χρονος δράστης, βραδινές ώρες της 4ης Αυγούστου 2022, σε αγροτική τοποθεσία στη Σάμο, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο το θύμα και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που συλλέχθηκαν από τον χώρο του εγκλήματος και σε συνδυασμό με μαρτυρικές καταθέσεις, αλλά και ειδικές ανακριτικές πράξεις, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορουμένου.

Ουσιαστική συνδρομή στις έρευνες παρείχαν, το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button