Κόσμος

Αφγανιστάν: To Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τζαμί στην Χεράτ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενόπλου χθες, Δευτέρα, σε τζαμί της επαρχίας Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανακοίνωσε σήμερα η τζιχαντιστική οργάνωση στο κανάλι της στο Telegram.

Το παραπάνω ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο

Χθες, Δευτέρα, «στις 21:00 (19:30 ώρα Ελλάδας), ένα πρόσωπο, το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί, άνοιξε πυρ εναντίον πιστών σε τζαμί της συνοικίας Γκουζάρα», στο νότιο τμήμα της επαρχιακής πρωτεύουσας Χεράτ, με αποτέλεσμα «να σκοτωθούν έξι άμαχοι και ένας να τραυματισθεί», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Αμπντούλ Ματίν Κάνι μέσω του X.

Μέχρι σήμερα το πρωί, κανένας δεν είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση σ’ αυτή τη χώρα όπου σημειώνονται συχνά επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), το οποίο στοχοθετεί συχνά τη σιιτική κοινότητα.

Η οργάνωση ISIS-K είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με εκρηκτικά εναντίον μικρού λεωφορείου στις 21 Απριλίου σε συνοικία της Καμπούλ. Η επίθεση είχε στοιχίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ τρεις είχαν τραυματιστεί.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button