Ελλάδα

Αιματολογικές εξετάσεις: Ηλεκτρονικά ραντεβού σε δημόσιες δομές του υπ. Υγείας

Την έναρξη της διαδικασίας προγραμματισμού ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις στις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προσφέρει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον πολίτη. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις, εκτός από τον προγραμματισμό ιατρικών συνεδριών.

Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.finddoctors.gov.gr, να πραγματοποιήσουν είσοδο χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet και τον ΑΜΚΑ, και να προχωρήσουν στην επιλογή «Νέο Ραντεβού για Εξετάσεις». Στη συνέχεια, μπορούν να αναζητήσουν το επιθυμητό ραντεβού βάσει ημερομηνίας και νομού, να επιλέξουν την κατάλληλη δομή και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί.

Σε μήνυμά του στο TikTok, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι η νέα υπηρεσία απαντά στην κριτική της αντιπολίτευσης για την επιβάρυνση με 1 ευρώ στις αιματολογικές εξετάσεις που κάνουν οι ασφαλισμένοι στα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια. Σύμφωνα με τον Υπουργό, μάλιστα, έχουν ήδη κλειστεί 10.000 ραντεβού, στις ώρες που είναι στον αέρα η πλατφόρμα.

Με την επιτυχή δέσμευση του ραντεβού, και εφόσον έχουν ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις, θα λάβουν ένα SMS και/ή email με όλες τις λεπτομέρειες του ραντεβού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button