Πολιτική

Το παρασκήνιο πίσω από το Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – Τι σηματοδοτεί

Σημειακές παρεμβάσεις και αποφάσεις του Πρωθυπουργού και του στενού του επιτελείου προκάλεσαν την έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εντάχθηκε ο φυλακισμένος, εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος «γράφει» στο δεξιό ακροατήριο και έχει τεράστια συμβολική αξία για την ομογένεια, αλλά και η γνωστή δημοσιογράφος Ελεονώρα Μελέτη, προσδίδοντας όχι απλώς λάμψη στο ψηφοδέλτιο όπως λένε γαλάζια στελέχη, αλλά και μία γυναικεία παρουσία η οποία επιθυμεί να εστιάσει στην ισότητα ανδρών και γυναικών και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το ψηφοδέλτιο από το οποίο φιλοδοξεί να προκύψει μία ομάδα ικανή να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αύριο, για την ακρίβεια και την οικονομία, για περισσότερες θέσεις εργασίας, που θα μπορέσει να διεκδικήσει περισσότερους πόρους για την Ελλάδα αλλά και κονδύλια για την Κοινή Άμυνα της Ευρώπης παρουσίασε ο Πρωθυπουργός. Μετά από ένα πολιτικό θρίλερ, που θύμισε εκκρεμές, κλείδωσε η υποψηφιότητα Μπελέρη με όσους εισηγήθηκαν την συμμετοχή του στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο να προβλέπουν πως με την “κίνηση ματ” η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει υψηλά ποσοστά στις Ευρωεκλογές που θα ξεπερνούν το 30%.

Από την Κυβέρνηση τονίζουν ότι είναι ένα ψηφοδέλτιο εμπειρίας, αλλά και ανανέωσης.
Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. Είναι ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό υπογραμμίζουν γαλάζια στελέχη και προσθέτουν πως είναι πρόσωπα τα οποία μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας. Είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην ευρωβουλή.

Το πολιτικό θρίλερ με την υποψηφιότητα Μπελέρη

Η υποψηφιότητα του φρέντι Μπελέρη κλείδωσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το απόγευμα της Κυριακής. Η όλη διαδικασία θύμισε εκκρεμές, καθώς επι εβδομάδες η υποψηφιότητα του μία πλησίαζε και μία απομακρυνόταν αλλά δεν κλείδωνε.

Η απόφαση ήταν αποκλειστικά και μόνο του Πρωθυπουργού και προκάλεσε παρατεταμένο χειροκρότημα κατά την παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου.

Η Κυβέρνηση αντιλαμβανόταν πως μία υποψηφιότητα Μπελέρη θα τόνωνε το ηθικό της ομογένειας στην Αλβανία η οποία παλεύει να κρατήσει τις περιουσίες της και παλεύει με παρακρατικές μεθόδους από το καθεστώς Ράμα. Θα έστελνε το μήνυμα στην Αλβανική Κυβέρνηση πως οι παραβιάσει της δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές, θα διεθνοποιούσε ακόμη περισσότερο το ζήτημα ενώ θα συσπείρωνε γύρω από τη γαλάζια παράταξη όλο το δεξιό ακροατήριο.

Αρχιτέκτονας της υποψηφιότητας Μπελέρη υπήρξε ο πρώην Υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου αλλά και ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης. Μάλιστα ο πρώην Υπουργός Επικρατείας κ.Παπασταύρου τον περασμένο Νοέμβριο είχε επισκεφθεί το Δήμαρχο Χειμάρρας στις Αλβανικές φυλακές απαιτώντας το τεκμήριο της αθωότητάς του να γίνει απόλυτα σεβαστό από την αλβανική Δικαιοσύνη.

Ρόλο στις αποφάσεις του Μαξίμου έπαιξε και η άνοδος του κόμματος Βελόπουλου και η πίεση που δέχεται η Νέα Δημοκρατία στη Μακεδονία. Η Νέα Δημοκρατία κλείδωσε την υποψηφιότητα Μπελέρη ώστε στη συνέχεια να κλειδώσει και όσους δεξιούς ψηφοφόρους είναι εξοργισμένοι με όσα συμβαίνουν εις βάρος της ομογένειας.

Τις προηγούμενες ημέρες όμως είχαν κερδίσει έδαφος οι διαφωνούντες με μία υποψηφιότητα Μπελέρη. Μεταξύ αυτών φέρεται να ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και κυρίως η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, προβάλλοντας διπλωματικούς λόγους.

Το παρασκήνιο της υποψηφιότητας της Ε. Μελέτη

Η επαφή του Κυριάκου Μητσοτάκη με την γνωστή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη έγινε πριν ακριβώς από μία εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, φέρεται να επικοινώνησε με τη δημοσιογράφο και την κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για μία συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Η Κύρα Κάπη, απόφοιτος δημοσιογραφίας από το Columbia, γνωρίζει την επικοινωνία όσο λίγοι και γνώριζε επαγγελματικά την Ελεονώρα Μελέτη.

Η Ελεονώρα Μελέτη εντυπωσίασε την Κυβέρνηση καθώς εμφανίστηκε απολύτως διαβασμένη και με σαφείς στόχους για το τι θέλει να πετύχει στο Ευρωκοινοβούλιο, μάλιστα συζήτησε με τον Πρωθυπουργό και τις Επιτροπές στις οποίες θα ήθελε να συμμετέχει στην Ευρωβουλή εφόσον πετύχει τον στόχο της εκλογής της.
Έμφαση επιθυμεί να δώσει στα δικαιώματα φύλων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παλέψει για την ίση αμοιβή ανδρών και γυναικών και για την αντιμετώπιση των γυναικοκτονιών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button