Κόσμος

Ρωσία: Σοκαριστικές εικόνες από τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν – Ποιοι είναι οι δράστες του μακελειού

Σοκαριστικές εικόνες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν, στον ρωσικό Καύκασο, κατέγραψε ο φακός. Συνολικά 19 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις πολίτες, σκοτώθηκαν και πέντε δράστες εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία είναι αρμόδια για τις έρευνες.

Χάος επικράτησε αμέσως μετά τις επιθέσεις, με τους πολίτες να τρέχουν αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος για να προφυλαχθούν.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη την ώρα που έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τους εμπνευστές αυτής της επίθεσης.

Οι τοπικές Αρχές «βλέπουν» ως δράστες ακραίους ισλαμιστές, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τραγικό συμβάν.

Ένοπλοι με μαύρα ρούχα ανοίγουν πυρ και πυροβολούν αδιακρίτως σε δρόμο στη Μαχατσκάλα στη ρωσική Δημοκρατία του Νταγκεστάν σκορπώντας τον θάνατο.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες στην πόλη επικράτησε χάος με τις αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο της επίθεσης.

AP Photo

«Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα»

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν 66χρονο ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

«Είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Σεργκέι Μέλικοφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που κοινοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν.

«Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι. Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button