Πολιτική

Σκέψεις για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ακόμη και μέσα στον Ιούλιο – Ξανά υποψήφιος ο Ανδρουλάκης

Ακόμη και μέσα στον Ιούλιο φαίνεται ότι σκέφτεται ο Νίκος Ανδρουλάκης να προκηρύξει εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, σύμφωνα με πηγές από το κίνημα.

Αυτές οι σκέψεις του προέδρου του κόμματος έρχονται σε αντίθεση με τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι οι κάλπες θα ανοίξουν το φθινόπωρο του 2025.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα διεκδικήσει την επανεκλογή του. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναζητούν νέες συμμαχίες – ακόμη και ετερόκλητες – στο εσωκομματικό πεδίο. Να σημειωθεί ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του στον Γραμματέα είχε ζητήσει ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ το αργότερο μέχρι το τέλος τους έτους.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, δεν αποκλείεται να αποφασίσουν να κόψουν το κλίμα εσωστρέφειας με δυναμικές κινήσεις, στήνοντας κάλπες ακόμη και άμεσα, μέσα στον Ιούλιο.

Διατυπώνουν βεβαίως προβληματισμό για την χαμηλή συμμετοχή λόγω κόπωσης της βάσης του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η λογική είναι ότι εσωκομματικές εκλογές με ανοιτή την Βουλή δεν γίνεται.

«Ή θα γίνουν άμεσα, ή μετά τον προϋπολογισμό τον Δεκέμβριο» λένε. Ωστόσο όλα θα κριθούν αρχικά στο κλίμα που θα δημιουργηθεί στο ΠΟλιτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει την Τετάρτη το μεσημέρι και – κυρίως – στην Κεντρική Επιτροπή στις 30 Ιουνίου που θα πάρει και την τελική απόφαση για το έκτακτο Συνέδριο.

«Ή αν έρθουν με ήπιες διαθέσεις μπορεί να βρούμε μια συμβιβαστική λύση. Άν όχι…» λένε στελέχη στο ΠΑΣΟΚ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button