Ελλάδα

Ηλιούπολη: Ψηφιακή Πλατφόρμα προστασίας για τα Αδέσποτα του Δήμου

Μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα για την προστασία των αδέσποτων εφαρμόζει από σήμερα, πιλοτικά, ο Δήμος Ηλιούπολης, αποστέλλοντας ένα μήνυμα υποστήριξης για τα αδέσποτα ζωάκια.

Οπως είπε η δημοτική αρχή, η δημιουργία (σε συνεργασία με την INANIMALS) και η αποπληρωμή της πλατφόρμας inanimals.gr έγινε 3 χρόνια πριν, χωρίς όμως ποτέ να τεθεί σε λειτουργία.

Από σήμερα, Δευτέρα 15.4 ξεκινά η περίοδος δοκιμαστικής εφαρμογής, η οποία θα διαρκέσει για 10 ημέρες έως την ενσωμάτωση της πλήρους λειτουργίας.

Η νέα δημοτική αρχή υπό τον Δήμαρχο Στάθη Ψυρρόπουλου και σε συνεργασία με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριακή Μαρή, την Κλειώ Λουλακάκη, άμισθη Συνεργάτιδα Δημάρχου επί θεμάτων που αφορούν στη μέριμνα και την προστασία των αδέσποτων ζώων, (περισυλλογή, παρακολούθηση, συντονισμός παροχής κτηνιατρικής φροντίδας), έδωσε προτεραιότητα στην τροποποίηση της εφαρμογής και στη διεξαγωγή των κατάλληλων εργασιών και επιμέλειας, προκειμένου να αξιοποιηθεί ένα σημαντικό κονδύλι.

Το λογισμικό INANIMALS δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο Ηλιούπολης να ψηφιοποιήσει και να οργανώσει την διαδικασία φροντίδας των ζώων, με τη ταυτόχρονη συμμετοχή των Δημοτών, των φιλοζωικών οργανώσεων και των τοπικών επιχειρήσεων.

Η πλατφόρμα μέσα από έναν πρωτοποριακό αλγόριθμο θα έχει τη δυνατότητα να συσχετίσει και να διασταυρώσει χαμένα και ευρεθέντα ζώα σε πραγματικό χρόνο.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ηλιοούπολης, «στόχος της εφαρμογής είναι η ενθάρρυνση και αλληλεγγύη των κηδεμόνων με γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εύρεση κατά την απώλεια του δεσποζόμενου ζώου, αλλά και η γεφύρωση όλων των φιλοζωικών οργανώσεων και των δράσεων μεμονωμένων φιλόζωων ιδιωτών.

Με όχημα το ρητό “ισχύς εν τη ενώσει” θα υπάρχει η δυνατότητα να διεκπεραιώνονται μαζικά και αποτελεσματικότερα διαδικασίες σίτισης, υιοθεσίας, φιλοξενίας, περίθαλψης και αναδοχής».

Στην πλοήγηση μέσα στο site ανταλλάσσονται πληροφορίες, στατιστικά και πρακτικές με αποτέλεσμα την οργανωμένη και ολοκληρωμένη φροντίδα και προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, διευκολύνοντας και ενισχύοντας ταυτόχρονα τις σχετικές δράσεις του Δήμου, και την άμεση συμμετοχή των Δημοτών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button