Ελλάδα

Τέμπη: Μήνυση της οικογένειας του μηχανοδηγού – «Κάποιοι διέγραψαν 11 λεπτά από τη συνομιλία»

Μηνυτήρια αναφορά για «αλλοίωση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων» κατέθεσε ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών

Συγκεκριμένα στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε ενώπιον της εισαγγελίας Λάρισας γίνεται λόγος για διαγραφή 11 λεπτών από τις συνομιλίες μεταξύ μηχανοδηγού και σταθμάρχη Λάρισας, λίγο πριν τη σύγκρουση των τρένων.

Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και ζητείται ο εντοπισμός «των φυσικών και ηθικών αυτουργών των καταγγελλόμενων στη μηνυτήρια αναφορά, πράξεων».

«Κάποιοι διέγραψαν 11 λεπτά από τη συνομιλία»

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του νομικού γραφείου «καθίσταται προφανές ότι κάποιοι ενεργώντας κατ’ εντολή ετέρων επενέβησαν στo καταγραφικό αρχείο με τις συνομιλίες και διέγραψαν το 11λεπτο μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 22:56:54 έως και 23:07:24 για λόγους που όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε και οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο μηχανοδηγός «σταμάτησε όταν αντιλήφθηκε ότι αλλάζει ξαφνικά γραμμή από την άνοδο στην κάθοδο και προφανέστατα σταμάτησε προκειμένου να ενημερώσει το σταθμάρχη Λάρισας και να λάβει σαφείς εντολές».

«Με βάση τα ανωτέρω γεγονότα […] προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι κάποιοι με εντολή έτερων προσώπων αλλοίωσαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας. Επενέβησαν χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των τεθειμένων καθηκόντων τους σε καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ και σε ψηφιακό υλικό που αποτύπωνε το σύνολο των διαλόγων όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και απέκοψαν συγκεκριμένες συνομιλίες και επομένως αλλοιώνοντας με απόλυτο δόλο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό ποινικής, κακουργηματικής φύσεως δικογραφίας», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button