Πολιτική

Τασούλας κατά Βελόπουλου για «έμμεση προτροπή σε πρόκληση επεισοδίων»

Έμμεση αλλά σφοδρή αναφορά στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, επιφύλαξε από την έδρα ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, επισημαίνοντας πως η «η περίεργη και δήθεν προστατευτική έκκληση προς τους βουλευτές της ΝΔ να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε εκκλησίες» συνιστά έμμεση προτροπή σε πρόκληση επεισοδίων.

Ο κ. Τασούλας, πήρε τον λόγο για να εξηγήσει στο Σώμα τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει η Βουλή το πρωτοφανές επεισόδιο ξυλοδαρμού βουλευτή από άλλο μέλος του Κοινοβουλίου, και αναφέρθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει, στον Κ. Βελόπουλο ο οποίος «συνέστησε» στους βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών να αποφεύγουν να πηγαίνουν στις εκκλησίες. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, είχε πει προηγουμένως ότι οι βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πρέπει να σεβαστούν τον ελληνικό λαό και να μην πιάνουν στασίδι στις εκκλησίες.

«Η μέρα διανθίστηκε και με άλλες παραλλαγές απαράδεκτων συμπεριφορών» είπε ο κ. Τασούλας και τόνισε ότι «Βεβαίως πάμε σε εκλογές και βεβαίως όταν πάμε σε εκλογές, υπάρχει μια έξαρση του πολιτικού κλίματος, αλλά δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε σε πυροδότηση επεισοδίων».

Αφού υπενθύμισε ότι είχαμε πρόσφατα «εντελώς απαράδεκτα γεγονότα εις βάρος βουλευτών μέσα σε εκκλησία, με απαράδεκτη, χυδαία και απρόκλητη χειροδικία», και κατά την διάρκεια θρησκευτικών εκδηλώσεων «διατυπώσεις απόψεων πολιτικού προσωπικού για άποψη γνώμης και ψήφου, εξίσου απαράδεκτο από λειτουργούς της θρησκείας» επικαλέστηκε – χωρίς να κάνει ευθεία αναφορά – την ομιλία Βελόπουλου.

Είπε συγκεκριμένα: «Είχαμε προηγουμένως και μια περίεργη δήθεν προστατευτική έκκληση προς τους βουλευτές της ΝΔ να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε εκκλησίες. Αυτή η δήθεν προστασία είναι στην ουσία μία έμμεση προτροπή. Αυτά πρέπει να σταματήσουν και να έχουμε εμπιστοσύνη στην έκφραση του ελληνικού λαού. Αν ο ελληνικός λαός δεν συμφωνεί με ένα κόμμα χίλιες φορές να το καταψηφίσει, αλλά η βία δείχνει ότι αυτοί που παροτρύνουν σε αυτή υπό τον γελοίο και προφανή μανδύα της προφύλαξης, δεν εμπιστεύονται τον ελληνικό λαό και θέλουν στη θέση της ψήφου και της πλειοψηφίας, να βάλουν την φασαρία, τον καυγά, τον φόβο την αγωνία, την τοξικότητα, την υπερένταση. Ε λοιπόν αυτά όλα τα εντοπίζουμε, τα καταδικάζουμε και φροντίζουμε να μην επαναλαμβάνονται. Κι όσοι θέλουν και πιστεύουν κι έχουν αυτοπεποίθηση στις ιδέες τους, απευθύνονται στον λαό και επιδιώκουν την πλειοψηφία, δεν επιδιώκουν ούτε ραπίσματα, ούτε ύβρεις, ούτε τρομοκρατία». «Η πλειοψηφία του λαού αλλάζει τα πολιτικά δρώμενα και τίποτε άλλο στις Δημοκρατίες και οφείλουμε όλες και όλοι να το διαφυλάξουμε», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button