Κόσμος

Τέσσερις συλλήψεις για καταπάτηση της κατοικίας του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν ως ύποπτοι για καταπάτηση του χώρου της κατοικίας του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ στην εκλογική του περιφέρεια.

Η αστυνομία του Βόρειου Γιορκσάιρ δήλωσε ότι συνέλαβε τους άνδρες «μέσα σε ένα λεπτό από την είσοδό τους στους χώρους» του Κίρμπι Σίγκστον Μάνορ κοντά στο Νορθάλερτον.

Οι άνδρες, ηλικίας 52 ετών από το Λονδίνο, 43 ετών από το Μπόλτον, 21 ετών από το Μάντσεστερ και 20 ετών από το Τσίτσεστερ, τέθηκαν υπό κράτηση για ανάκριση και οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.

Οι συλλήψεις συνδέονται με μια διαμαρτυρία της ομάδας Youth Demand, η οποία έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από δράσεις τόσο κατά της συντηρητικής κυβέρνησης Σούνακ όσο και κατά των προτεινόμενων πολιτικών των Εργατικών.

Εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε ότι τρεις από τους συλληφθέντες συμμετείχαν στη διαδήλωση, ενώ ένας τέταρτος ήταν ανεξάρτητος φωτογράφος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που διαδηλωτές εισέβαλαν στο σπίτι του. Το περασμένο καλοκαίρι διαδηλωτές ανέβηκαν στην οροφή του σπιτιού του Σούνακ.

Κρατούσαν πανό με το σύνθημα «όχι νέο πετρέλαιο» και κάλυψαν το κτίριο με ύφασμα, ενώ ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του έλειπαν για διακοπές στην Καλιφόρνια.

Οι τέσσερις συλληφθέντες δήλωσαν αθώοι για εγκληματική ζημιά, ενώ η διήμερη δίκη τους θα διεξαχθεί τον Ιούλιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button