Πολιτική

Τα «δυάρια» που θα κρίνουν την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

Επίσημος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για τις επικείμενες ευρωεκλογές είναι αυτός που διατύπωσε η εκπρόσωπός του Βούλα Κεχαγιά απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece κατά την προχθεσινή (Τρίτη) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: «Είναι η πολιτική ανατροπή. Να πάψει η εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη και να τεθούν οι βάσεις για την προοδευτική αλλαγή. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ δεν καταφέρει να βγει πρώτος, επιδιώκει τη μείωση της ψαλίδας σε σχέση με τη ΝΔ, αλλά και τη μείωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές».

Ανεπισήμως, είναι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ να καταγράψουν ένα ποσοστό που να ξεκινά από 2, εξέλιξη η οποία θα σημαίνει σημαντική άνοδο της Κουμουνδούρου και ραγδαία πτώση της Πειραιώς.

«Αν πάρουμε 20% ή και περισσότερο και η ΝΔ 29% ή και λιγότερο τότε η προσδοκία της πολιτικής αλλαγής θα λάβει σάρκα κι οστά», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρωτοκλασάτα στελέχη στη «μάχη» των ευρωεκλογών

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα ενόψει των ευρωεκλογών και στο «χορό», πέρα βεβαίως από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, μπαίνουν και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, οι βουλευτές και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Παραλλήλως, έχουν συγκροτηθεί οι εκλογικές επιτροπές σε όλους τους νομούς, ενώ έχουν βρεθεί και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι του κόμματος.

Παραλλήλως, κίνηση- ματ θεωρούν στην Κουμουνδούρου την πρόταση νόμου που κατάθεσε σήμερα σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο φορολογικό σύστημα, εκτιμώντας πως το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί την «θεραπεία» που χρειάζεται στην παρούσα φάση η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών και ιδιαιτέρως οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, οι οποίοι συνθλίβονται εξαιτίας της φορολογίας, αλλά και του αποκλεισμού τους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Κασσελάκη, η κατάθεση του σχεδίου νόμου για το φορολογικό αντανακλά τη στρατηγική απόφαση της Κουμουνδούρου να προτάσσει το θετικό πρόσημο στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές, με μέτρα υπέρ της κοινωνίας «για μια καλύτερη ζωή τώρα», όπως λέει και το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα.

«Πριν τις εκλογές το πόρισμα για τη διαρροή δεδομένων αποδήμων»

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως στο ΣΥΡΙΖΑ αναμένουν με ανυπομονησία το πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα γύρω από την υπόθεση της διαρροής και παράνομης χρήσης προσωπικών δεδομένων απόδημων ψηφοφόρων.

Το CNN Greece, μάλιστα, πληροφορείται πως κατά τη χθεσινή (Πέμπτη) συνάντηση αντιπροσωπείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον Σωκράτη Φάμελλο και την Γιώτα Πούλου με τον πρόεδρο της Αρχής, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, προέκυψε πως το πόρισμα θα εκδοθεί πριν τις ευρωεκλογές και, μάλιστα, πριν την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου.

Οι επόμενες περιοδείες του Στέφανου Κασσελάκη

Από την πλευρά του, ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τις ανά τη χώρα περιοδείες του αύριο Σάββατο από την Κεντρική Μακεδονία, επισκεπτόμενος μέχρι και τη Δευτέρα τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας.

Ειδικότερα, όπως μαθαίνουμε, στις 13.30 του Σαββάτου θα περιοδεύσει στο Κιλκίς, ενώ το απόγευμα θα βρίσκεται στην έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια θα μιλήσει από το βαν που τον συνοδεύει στο Λευκό Πύργο και θα κάνει βόλτα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Την Κυριακή θα παραστεί στις εκδηλώσεις στη Μητρόπολη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το απόγευμα θα μεταβεί στα Γιαννιτσά και το βράδυ στον Εύοσμο.

Τη Δευτέρα θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά της Περαίας και θα μεταβεί στη Βέροια πριν επιστρέψει στην Αθήνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button