Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι γκρίνιες για «αρχηγισμό» και η απάντηση των «προεδρικών»

Ενστάσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και, κυρίως, για διεξαγωγή εκλογών με διεθνείς παρατηρητές.

Έδωσε, μάλιστα, αφορμή σε εκείνους στην Κουμουνδούρου που το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σιωπήσει να κάνουν εκ νέου λόγο για αρχηγισμό που δεν συνάδει με την κουλτούρα διαβούλευσης και συναπόφασης του χώρου.

Αποδίδουν, επίσης, αρκετοί τη σπουδή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε αντιπολιτευτική πλειοδοσία με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ το οποίο σήμερα Τρίτη να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, την οποία πάντως αναμένεται να υπερψηφίσει και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αλγεινή, εξάλλου, εντύπωση σχηματίστηκε κι από την ανάγκη που προέκυψε την Κυριακή ύστερα από το βίντεο Κασσελάκη για επεξηγηματική ανάρτηση της εκπροσώπου Τύπου, Βούλας Κεχαγιά, ως προς το τι θα πράξει η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή.

«Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις που αφορούν στο έγκλημα των Τεμπών η ερώτηση που βρίσκεται στα χείλη όλων των προοδευτικών, δημοκρατικών πολιτών είναι μία: Πώς μπορεί μια κυβέρνηση που αποδεδειγμένα προσπάθησε να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να συγκαλύψει ένα έγκλημα να μπορεί να συνεχίσει να κρατά στα χέρια της τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας. Ο κ. Κασσελάκης ζήτησε την παραίτηση Μητσοτάκη ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών καθότι πλέον η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη. Μομφή στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία», σχολίασαν στο CNN Greece πηγές της Κουμουνδούρου την πρωτοβουλία Κασσελάκη.

Είναι, επίσης, αρκετοί όσοι στην αξιωματική αντιπολίτευση αποδίδουν την άνθηση των δημοσκοπικών ποσοστών του κόμματος τον τελευταίο μήνα ακριβώς στην αποφασιστικότητα που επέδειξε ο πρόεδρός του στο πρόσφατο συνέδριο.

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο Κασσελάκης. Ό,τι κερδίζει το κόμμα το οφείλει στον πρόεδρό του, ο οποίος έχει επιδείξει αρχηγικά χαρακτηριστικά που εκτιμώνται από τους πολίτες, οι οποίοι δεν στέκονται τόσο στα κυβερνητικά προγράμματα όσο στο ποιος μπορεί να γίνει καλός πρωθυπουργός», σημειώνουν στο CNN Greece οι ίδιες πηγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλούν για μεγαλύτερη διείσδυση Κασσελάκη στο εκλογικό κοινό που απείχε στις προηγούμενες εκλογές, το οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει Μητσοτάκη, αλλά και δεν είναι σίγουρο αν θα προσέλθει στην κάλπη των ευρωεκλογών, στις 9 Ιουνίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button