Πολιτική

Μητσοτάκης από Χίο: Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των ευρωεκλογών

«Η πολιτική σταθερότητα είναι το διακύβευμα των εκλογών και θα αποδειχθεί ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες το 2023» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Χίο, στο πλαίσιο των επικέψεών του στην περιφέρεια ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές που θα στείλουν πολιτικά μηνύματα και επειδή ακούω διάφορους από την αντιπλίτευση να λένε ότι είναι ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα δυσαρέσκειας, σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης, Η δεύτερη τετραετία είναι η περίοδος των μεγάλων αλλαγών που θα φέρουν ακόμα πιο κοντά την Ελλάδα στην τροχιά της Ευρώπης» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/INTIME

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη «πως δεν πρέπει να βρεθεί σε κίνδυνο η οικονομική πολιτική. Να μην δώσουμε σε κάποιους την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι πρέπει αυτή η πορεία να διαταραχθεί. Δεν θα συμβεί αυτό, η Νέα Δημοκρατία θα είναι η νικήτρια των ευρωεκλογών, είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα».

Ειδική μνεία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μεταναστευτικό: «Είμαστε ίσως η μόνη χώρα που σε αυτή την προκελογική περίοδο το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν είναι πρώτο θέμα συζήτησης. Αντί να συζητάμε για το πώς θα διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες είμαστε στην ευχάριστη θέση να δεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία με το πρόγραμμα της βίζα-εξπρές», τόνισε.

«Είμαστε η μόνη χώρα που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εξαίρεση από το αυστηρό πλαίσιο του Σένγκεν για να εξασφαλίζει βίζα με γρήγορες διαδικασίες. Το καταφέραμε γιατί η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία στις Βρυξέλλες, η φωνή μας μετράει, δεν είμαστε το μαύρο πρόβατο και αυτό έχει αντίκτυπο στην δική σας καθημερινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ÅÐÉÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÓÔÇ ×ÉÏ</p><p>

Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/INTIME

Όπως είπε ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Χίο αφενός για να πει ένα ευχαριστώ στους κατοίκους του νησιού «γιατί δώσατε τα υψηλότερα ποσοστά στην επικράτεια. Στις ευρωεκλογές τα αποτελέσματα στη Χίο θα είναι εξίσου εντυπωσιακά. Ηθελα επίσης να έχω μια προσωπική άποψη για τα σημαντικά εργα υποδομής που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και προχωρούν. Είμαστε εδώ για να τα επισπεύσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος της 4ετιας θα έχει ολοκληρωθεί το νέο κτήριο του αεροδρομίου, το νέο δικαστικό μέγαρο».

mitsotakis chios

Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι «θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας στις ευρωεκλογές» κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν «πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα το 2024 όσον αφορά τις γεωπολιτικές αστάθειες με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ανοιχτό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Έχουμε λόγο και συμφέρον να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Σκεφτείτε πόσο ωφελημένη θα είναι η Ελλάδα αν εξασφαλίσουμε ένο νέο αμυντικό ταμείο που θα εξασφαλίσει κοινές αμυντικές δαπάνες για τις χώρες της ΕΕ. Σκεφτείτε πόσο ωφελημένοι θα είμαστε αν πείσουμε την Ευρώπη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχει συνέχεια. Τα 36 δισ. ευρώ του Ταμείου αυτού τα διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ και τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο».

«Και ποια είναι η πολιτική δύναμη που είναι ταυτισμένη ιστορικά με την Ευρώπη; Η ΝΔ, η παράταξη του Κωνσατντίνου Καραμανλή που έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ κόντρα σε ένα κίνημα λαϊκισμού. Αυτό το ασφαλές ευρωπαϊκό λιμάνι μας βοήθησε και μας κράτησε όρθιους στις πολύ δύσκολες στιγμές της προηγούμενης 10ετιας» σημείωσε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στη συνέχεια θα βρεθεί στο στρατόπεδο «Γκιάλα», ανήμερα του εορτασμού για τον Άγιο Γεώργιο που είναι προστάτης των Ενόπλων Δυνάμεων, σε επίδειξη οπλικών συστημάτων στους πολίτες, κάτι που εκλαμβάνεται ως μήνυμα στην Άγκυρα, η οποία ουσιαστικά δεν έχει αποσύρει τις αιτιάσεις για αφοπλισμό νησιών.

mitsotakis chios

Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/INTIME

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο νησί της έχει διττό σκοπό. Αφενός να ευχαριστήσει τους κατοίκους του νησιού «γιατί του έδωσαν τα υψηλότερα ποσοστά στην επικράτεια» και αφετέρου να «έχει προσωπική άποψη για τα σημαντικά εργα υποδομής που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και προχωρούν».

«Είμαστε εδώ για να τα επισπεύσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε ότι στο τέλος της 4ετιας θα έχει ολοκληρωθεί το νέο κτήριο του αεροδρομίου, το νέο δικαστικό μέγαρο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας στις ευρωεκλογές» και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να σκεφτούν «πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα το 2024 όσον αφορά τις γεωπολιτικές ασταθειες με τον πόλεμο στην Ουκρανία και το ανοιχτό μέτωπο της Μέσης Ανατολής.

mitsotakis chios

Chiosphotos.gr / ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ/INTIME

«Έχουμε λόγο και συμφέρον να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Σκεφτείτε πόσο ωφελημένη θα είναι η Ελλάδα αν εξασφαλίσουμε ένα νέο αμυντικό ταμείο που θα εξασφαλίσει κοινές αμυντικές δαπάνες για τις χώρες της ΕΕ. Σκεφτείτε πόσο ωφελημένοι θα είμαστε αν πείσουμε την Ευρώπη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχει συνέχεια. Τα 36 δισ. ευρώ του Ταμείου αυτού τα διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση της ΝΔ και τα χρήματα αυτά πιάνουν τόπο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Και ποια είναι η πολιτική δύναμη που είναι ταυτισμένη ιστορικά με την Ευρώπη; Η ΝΔ, η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε την χώρα στην ΕΟΚ κόντρα σε ένα κίνημα λαϊκισμού. Αυτό το ασφαλές ευρωπαϊκό λιμάνι μας βοήθησε και μας κράτησε όρθιους στις πολύ δύσκολες στιγμές της προηγούμενης 10ετιας» υπογράμμισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button