Πολιτική

Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου και το σκληρό pressing στην ακροδεξιά

Δεύτερο τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα έχει όπως όλα δείχνουν ο Πρωθυπουργός μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, με σκοπό να δώσει τo «τελειωτικό χτύπημα» στις διαρροές προς τα δεξιά και προς όσους, όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, θέλουν να εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες της πίστης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρακολουθήσει την Μεγάλη Πέμπτη την Ακολουθία των Παθών στην Μητρόπολη Αθηνών στην οποία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος. Η συνάντηση έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τις δηλώσεις Ιερώνυμου πως η Εκκλησία δεν κάνει αυτό που της λέει ο κ. Βελόπουλος ή ο οποιοσδήποτε πολιτικός.

«Καμπανάκι» Μητσοτάκη για ενδεχόμενη στροφή στα άκρα

Από τη Βουλή ο Πρωθυπουργός έδωσε μία πρόγευση της σκληρής μάχης που καλούνται να δώσουν τα γαλάζια στελέχη αλλά και ο ίδιος με συνεχείς περιοδείες από την Μεγάλη Τρίτη μέχρι και τις 9 Ιουνίου. Η Κυβέρνηση σε όλους τους τόνους θα διαμηνύει πως μία ενδεχόμενη στροφή προς τα άκρα μπορεί να γίνει μια κερκόπορτα για νέες περιπέτειες, μπορεί να «ναρκοθετήσει» την κοινωνική ομαλότητα δίνοντας έδαφος σε δυνάμεις οι οποίες πολιτεύονται με θεωρίες συνωμοσίας και αστήρικτες κατηγορίες κατά των πολιτικών τους αντιπάλων.
Λύση όμως, θα τονίζει ο Πρωθυπουργός δεν είναι ούτε η αποχή από τις ευρωεκλογές καθώς μία τέτοια κίνηση θα οδηγήσει σε μία συνολική ήττα για τους πολίτες και το πολιτικό σύστημα.

Τα «λεφτόδεντρα» Κασσελάκη και ο «οπισθοδρομισμός» Ανδρουλάκη

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει καταστρώσει μία ολόκληρη στρατηγική για την γαλάζια εκστρατεία στη Μακεδονία όπου ο εχθρός από τα άκρα δεξιά βρίσκεται σε επιφυλακή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει να «ρίξει» όσο μπορεί τα ποσοστά των δύο βασικών αντιπάλων της εξ αριστερών.

Στην Κυβέρνηση εκτιμούν πως το ευαίσθητο σημείο στο οποίο μπορούν να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κατά καιρούς εξαγγελίες Κασσελάκη σε σειρά συνεντεύξεων. Γαλάζια στελέχη προβλέπουν πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές ο κ. Κασσελάκης θα εντείνει την «παροχολογία» όπως λένε και στο τέλος θα «φορτώσει τον προϋπολογισμό με καμιά δεκαπενταριά δισεκατομμύρια τον χρόνο» αποκρύπτοντας στο ενδιάμεσο την φορολογία που απαιτείται για να υποστηριχθεί μία τέτοια πολιτική.

Από την άλλη, στο μέτωπο με τον Νίκο Ανδρουλάκη η Κυβέρνηση θα αξιοποιεί τα ζητήματα στα οποία βλέπει ανακολουθίες και πισωγυρίσματα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε να επιτεθεί κατά μέτωπο στον κ. Ανδρουλάκη χαρακτηρίζοντάς τον «αγκυλωμένο και οπισθοδρομικό».

«Η οπισθοδρόμηση έχει γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της ηγεσίας σας. Εκδηλώθηκε σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες: από την καταψήφιση της επαναλειτουργίας των ναυπηγείων, τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, την υπαναχώρηση στα θέματα των κρατικών πανεπιστημίων, στην επιστολική ψήφο ακόμη και στο νέο δικαστικό χάρτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

ΚΥΣΕΑ για μεταναστευτικό, Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Στις 10:00 το πρωί θα συνεδριάσει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ, όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό, ζητήματα πολιτικής προστασίας, θα γίνει ενημέρωση από το Υπουργείο Εξωτερικών για την κατάσταση των εχθροπραξιών σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή ενώ αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και σε επίπεδο εξοπλιστικών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button