Οικονομία

Βήματα Ελπίδας: 92 χιλιόμετρα για την προστασία της άγριας ζωής από τον Βασίλη Σφακιανόπουλο

Φέτος, αντί για δώρα γενεθλίων, ο Βασίλης Σφακιανόπουλος ιδρυτής του πανελλαδικού εθελοντικού κινήματος Save your Hood θα προσφέρει τον εαυτό του σε μια ασυνήθιστη πρόκληση που στοχεύει στην περιβαλλοντική αφύπνιση όλων μας: θα διασχίσει πεζός 92 χιλιόμετρα στην Αττική, μαζεύοντας σκουπίδια από περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές.

Η πεζοπορία, η οποία ξεκινά στις 24 Μαΐου, θα καλύψει τα Δερβενοχώρια, την Πάρνηθα, τον αστικό ιστό και τον Κουβαρά, καταλήγοντας στην Ανάβυσσο στις 26 Μαΐου. Ο Βασίλης καλεί τους πάντες να τον ακολουθήσουν, έστω και για ένα μέρος της διαδρομής, για να ενώσουν δυνάμεις και να δώσουν μια πνοή ελπίδας στα καμένα δάση μας.

Σκοπός της πεζοπορίας:

  • Καθαρισμός: Η συλλογή σκουπιδιών από καμένες περιοχές είναι απαραίτητη για την προστασία των οικοσυστημάτων και την πρόληψη μελλοντικών πυρκαγιών.
  • Ενημέρωση: Η πεζοπορία θα αναδείξει τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και θα εμπνεύσει άλλους να δράσουν.
  • Διάσωση άγριας ζωής: Ο Βασίλης ηγείται της ομάδας διάσωσης άγριας ζωής του Save Your Hood, η οποία πέρυσι διέσωσε 254 ζώα από πυρκαγιές. Φέτος, η ομάδα χρειάζεται οικονομική υποστήριξη για να αγοράσει τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε:

  • Συμμετέχετε στην πεζοπορία: Επιλέξτε ένα μέρος της διαδρομής και περπατήστε μαζί με τον Βασίλη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ ή να εμφανιστείτε αυθόρμητα σε ένα σημείο της διαδρομής. Η διαδρομή του θα φαίνεται συνεχώς στην ιστοσελίδα του saveyourhood.gr
  • Κάντε δωρεά: Κάθε ευρώ μετράει στην προσπάθεια για την προστασία της άγριας ζωής και του περιβάλλοντος. Κάντε Δωρεά εδώ.
  • Διαδώστε το μήνυμα: Μοιραστείτε αυτό το δελτίο τύπου με τους φίλους σας και τα social media.

Ας γιορτάσουμε τα γενέθλια του Βασίλη κάνοντας κάτι χρήσιμο για το περιβάλλον!

Ας μετατρέψουμε μαζί τα γενέθλια αυτά σε κάτι διαφορετικό!

#ΓενέθλιαγιαΑλλαγή

Για περισσότερες πληροφορίες:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button