Οικονομία

Γερμανία: Υποχώρηση 0,4% στην βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο – Η πρώτη για φέτος

Η γερμανική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε για πρώτη φορά φέτος, κατά 0,4% τον Μάρτιο, αναδεικνύοντας τις διαρκείς προκλήσεις του τομέα στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, αν και η υποχώρηση ήταν μικρότερη από ότι περίμεναν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, τα στοιχεία της Τρίτης έδειξαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες μειώθηκαν απροσδόκητα τον Μάρτιο, με τους κατασκευαστές να εξακολουθούν να ταλανίζονται από την υποτονική παγκόσμια ζήτηση, τα υψηλά επιτόκια και την ακριβότερη ενέργεια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η Salzgitter AG προειδοποίησε την Τρίτη ότι τα κέρδη της θα είναι φέτος ασθενέστερα του αναμενόμενου, καθώς η ύφεση στον κλάδο συνεχίζεται.

Στο μεταξύ, τα εμπορικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν επίσης την Τρίτη έδειξαν ότι οι εξαγωγές σημείωσαν άνοδο 0,9% και οι εισαγωγές σημείωσαν απροσδόκητη αύξηση.

Η Bundesbank ανέφερε τον Απρίλιο ότι «η οικονομία της Γερμανίας έχει βελτιωθεί κάπως, αλλά δεν είναι ακόμη εξασφαλισμένη η πλήρης ανάκαμψη». Η κυβέρνηση στο Βερολίνο αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψη για την ανάπτυξη του τρέχοντος έτους στο 0,3% από 0,2%.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έπειτα από δύο χρόνια σχεδόν στασιμότητας, η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν στις αρχές του 2024.

Παραμένει ωστόσο εύθραυστη, ιδίως λόγω της επίμονης αδυναμίας στη μεταποίηση, η οποία διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι σε άλλες χώρες της περιοχής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button