Πολιτική

«Ξεκίνησαν νωρίς τα αυτογκόλ», λένε στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι «βλέπουν» οι δημοσκόποι

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός για τα πάντα, από το καλύτερο ως το χειρότερο, για ένα ποσοστό δηλαδή κοντά ή και πάνω από 20%, αλλά και για ποσοστό πέριξ του 15%».

Αυτή είναι η εικόνα που λαμβάνουν στην Κουμουνδούρου από τους δημοσκόπους με τους οποίους συνομιλούν ενόψει ευρωεκλογών.

Κι αυτό γιατί το κόμμα υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη απευθύνεται σε κατηγορίες ψηφοφόρων- νέοι, γυναίκες, απολιτίκ- που δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα φτάσουν ως την κάλπη και δεν θα απέχουν.

Η «ιερή συμμαχία» του ΝΑΤΟ, η κολυμπήθρα και το 5% για την υγεία

Την ίδια ώρα, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο ΣΥΡΙΖΑ- κυρίως αυτοί που αισθάνονται αποστασιοποιημένοι από τη νέα κομματική τάξη πραγμάτων- που θεωρούν πως άρχισαν νωρίς τα «αυτογκόλ» της προεκλογικής εκστρατείας.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνουν- πέρα από τα ήξεις αφήξεις στην εξωτερική πολιτική, όπως για την “ιερή συμμαχία” του ΝΑΤΟ, ή τα θαύματα της κολυμπήθρας- την αρχική τοποθέτηση Κασσελάκη περί δαπανών τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ για την υγεία, την οποία αναγκάστηκε να επεξηγήσει όταν του υπενθυμίστηκε από πολιτικούς του αντιπάλους πως ήδη ισχύει, αλλά και το ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπέβαλε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για να εμποδιστεί η κάθοδος των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές.

Με … Καλλιάνο απαντούν συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη

Από την άλλη, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση της ΝΔ, των 500 εκατομμυρίων ευρώ χρέους, θα ήταν προτιμότερο να αναζητήσει τις απαντήσεις για την κατάντια της δημόσιας υγείας στο καταγγελτικό βίντεο του βουλευτή της, Γιάννη Καλλιάνου.

«Επειδή μάλλον στη ΝΔ δεν ξέρουν να διαβάζουν καλά τούς επαναλαμβάνουμε ότι θα επενδυθεί ένα επιπλέον 5% για την υγεία και μέσω της ανακατεύθυνσης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ το ΕΣΥ θα ξαναγίνει δημόσιο, υπέρ των πολιτών κι όχι υπέρ των ιδιωτών φίλων της ΝΔ», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Ως προς την κατηγορία πως ο κ. Κασσελάκης ψαρεύει σε θολά νερά κυνηγώντας και την ακροδεξιά ψήφο, πηγές της Κουμουνδούρου τονίζουν πως μια κυβέρνηση που εκφράζεται από τη ρητορική των κ.κ. Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη και συμπεριλαμβάνει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ υμνήτρια του Κασιδιάρη είναι ντροπή να τολμά να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδίως, μάλιστα, όταν ο πρόεδρός του σε χθεσινή (Τετάρτη) συνέντευξή του ξεκάθαρα αρνήθηκε οποιαδήποτε ακροδεξιά ψήφο, ακυρώνοντας το νέο αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου.

Η επιλογή να μην κατατεθεί υπόμνημα για τους «Σπαρτιάτες»

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου αισθάνονται δικαιωμένοι από τις εξελίξεις και την επιλογή τους να μην καταθέσουν στον Άρειο Πάγο το «επικοινωνιακό» υπόμνημα για τους Σπαρτιάτες.

Κι αυτό γιατί, με βάση το σκεπτικό τους, η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αποκλείσει από τις ευρωεκλογές το μόρφωμα του Ηλία Κασιδιάρη δικαιώνει την θέση τους που προεξοφλούσε τον αποκλεισμό με βάση νομικές παραμέτρους, όπως το άρθρο 32 Π.Δ. 26/2012 βάσει του οποίου δεν ανακηρύσσεται συνδυασμός αν στην «πραγματική ηγεσία» του συμμετέχουν πρόσωπα καταδικασμένα για ορισμένα εγκλήματα.

Καιρού επιτρέποντος, εξάλλου, η ναυτική περιοδεία Κασσελάκη θα συνεχιστεί όπως είχε αρχικώς προγραμματιστεί.

Αυτό σημαίνει, δηλαδή, πως σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε Κάλυμνο, Λέρο, Αγαθονήσι, Λειψούς, Αρκιούς, Πάτμο και Ικαρία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button