Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ψήφος των Ευρωεκλογών είναι ψήφος ευθύνης και δημοκρατικής εγρήγορσης

Μήνυμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του.

«Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η αποχή δεν είναι απάντηση. Όποιο κόμμα και αν στηρίζετε, στηρίζετε τελικά την ίδια τη Δημοκρατία με τη συμμετοχή σας που από φέτος γίνεται πιο εύκολη με την επιστολική ψήφο» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα με αφορμή τον αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τον Άρειο Πάγο «με το σκεπτικό ότι ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης», ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι «αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί αυτό επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε».

«Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνουν δυστυχώς κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης» σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ειδική αναφορά και στο θέμα της επιστολικής ψήφου σημειώνοντας πως «έως χθες Σάββατο είχαν υποβληθεί 158.000 αιτήσεις εκ των οποίων πάνω από 41.000 προέρχονται από Έλληνες του εξωτερικού, από 122 διαφορετικές χώρες».

«Υπάρχει ακόμη χρόνος μέχρι αύριο Μεγάλη Δευτέρα που λήγει η προθεσμία να μπείτε στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr και να εγγραφείτε» αναφέρει ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας πως «με επιστολική ψήφο μπορούν να ψηφίσουν όχι μόνο οι ομογενείς μας στο εξωτερικό αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας πολίτης, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button