Κόσμος

ΠΟΥ: Μία ισραηλινή επίθεση στη Ράφα θα μπορούσε να οδηγήσει σε λουτρό αίματος

Μια χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού στην πόλη της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, «θα μπορούσε να οδηγήσει σε λουτρό αίματος», προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

«Ο ΠΟΥ ανησυχεί βαθύτατα για το γεγονός ότι μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, στη Γάζα, θα μπορούσε να οδηγήσει σε λουτρό αίματος και να αποδυναμώσει περαιτέρω ένα σύστημα υγείας που έχει ήδη γονατίσει», γράφει ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπεγέσους, για την πόλη στην οποία έχουν συγκεντρωθεί 1,2 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι αναζητώντας εκεί καταφύγιο.

Επί του παρόντος, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να βομβαρδίζει την πόλη, όπου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να εξαπολύσει χερσαία επίθεση για να εξολοθρεύσει όπως δηλώνει τις τελευταίες ταξιαρχίες της Χαμάς, κινήματος που θεωρείται τρομοκρατικό από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ευρωπαίοι, ο ΟΗΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο κύριος σύμμαχος του Ισραήλ, ζήτησαν όλοι τους έντονα από τον Νετανιάχου να μην προχωρήσει στη χερσαία επίθεση στην πόλη.

Πέρα από το κόστος σε ανθρώπινες ζωές, μια επίθεση θα ήταν «σκληρό πλήγμα για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», καθώς η Ράφα «βρίσκεται στο κέντρο των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων», προειδοποίησε σήμερα ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) Γενς Λάρκε, στη Γενεύη.

Στις 7 Οκτωβρίου, μια επίθεση μαχητών της Χαμάς οι οποίοι εισχώρησαν από τη Γάζα στο νότιο Ισραήλ προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 1.170 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων ισραηλινών στοιχείων.

Σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση – αεροπορική και μετά χερσαία – στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία μέχρι στιγμής μετρά 34.622 νεκρούς, κυρίως αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button