Κόσμος

Βραζιλία: Τουλάχιστον 29 νεκροί και 60 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Περισσότεροι από  είκοσι εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εξήντα αγνοούνται εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη νότια Βραζιλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων των τοπικών αρχών.

«Θρηνώ (…) όλες τις ζωές που χάθηκαν. Έχουμε καταγράψει 29 θανάτους μέχρι στιγμής και με βαθιά οδύνη πρέπει να πω ότι γνωρίζω πως θα έχουμε περισσότερους», τόνισε ο Εντουάρντου Λάιτε, ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντου Σουλ, κατά τη διάρκεια έκτακτου τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Τις τελευταίες ημέρες η Βραζιλία πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις με τις αρχές να αναφέρουν ότι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την έκθεση της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η κυβέρνηση της πολιτείας προέβλεψε κίνδυνο πλημμύρας «σε όλη σχεδόν την πολιτεία» δεδομένης της προοπτικής συνεχιζόμενης «ισχυρών βροχοπτώσεων» τις επόμενες ημέρες.

Το δελτίο ανέφερε επίσης ότι οι πλημμύρες που είναι σοβαρές στις λεκάνες απορροής πολλών ποταμών, με πιθανότητα ξαφνικών πλημμυρών και μαζικών μετακινήσεων της γης σε περιοχές με απότομες πλαγιές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button