Πολιτική

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη – Συζητήθηκαν Κυπριακό και συνάντηση με Ερντογάν

Λίγες ώρες πριν από την συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη.

Την επικοινωνία μεταξύ Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη το βράδυ της Κυριακής 12 Μαΐου επιβεβαίωσε κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία στο ΕΡΤNews επιβεβαιώνοντας ότι οι δύο ηγέτες βρίσκονται σε επικοινωνία το ίδιο και οι κυβερνήσεις τους.

Υπενθυμίζοντας την αναφορά Μητσοτάκη στο Κυπριακό στη συνέντευξή του στην «Μιλιέτ» η ίδια πηγή υπέδειξε ότι ο Πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα, τονίζοντας μάλιστα δύο από τις βασικότερές του παραμέτρους: ότι πρόκειται και για ευρωπαϊκό ζήτημα αλλά και ότι η επίλυσή του θα πρέπει να βασίζεται στις παραμέτρους τις οποίες έθεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσα από τα ψηφίσματά του.

Τόνισε δε, ότι η αναφορά Μητσοτάκη, ότι ευελπιστεί πως η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα βοηθήσει και το Κυπριακό είναι ευχή και της Λευκωσίας και πως όλα αυτά δείχνουν το ενδιαφέρον και την έμπρακτη βοήθεια της Αθήνας στην Κύπρο και παρέπεμψε και στη χθεσινή αναφορά Χριστοδουλίδη στη σημασία αυτής της επίσκεψης.

Ερωτηθείσα για το περιεχόμενο της συνομιλίας, η ίδια πηγή είπε ότι περιστράφηκε γύρω από όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες σε σχέση με την Τουρκία, αλλά δεν θέλησε να υπεισέλθει στις όποιες λεπτομέρειες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button