Αθλητικά

«Ιπτάμενος» Καραλής… πέταξε πάνω από τα 6 μέτρα στο Λιεβέν της Γαλλίας

Στο μίτινγκ του Λιεβέν, ο Εμμανουήλ Καραλής, πέρασε τα 6.00 μέτρα, ανοίγοντας… λογαριασμό στα «εξάρια» για το 2026 και βελτιώνοντας κατά επτά εκατοστά τη δική του κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής του επί κοντώ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από νωρίς στη σεζόν, δείχνοντας πως τα 6 μέτρα δεν αποτελούν πια ορόσημο, αλλά αφετηρία.

Ο Καραλής μπήκε στον αγώνα αφήνοντας τα 5.45μ. και 5.60μ., δείχνοντας αυτοπεποίθηση. Πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.70μ., προσπέρασε τα 5.80μ. και στη συνέχεια «καθάρισε» με μία προσπάθεια και τα 5.90μ.

Στο ίδιο ύψος επιτυχημένα άλματα σημείωσαν και ο Νορβηγός Σόντρε Γκούτορμσεν, καθώς και ο Αμερικανός Ζάκερι Μπράντφορντ, όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Έλληνα άλτη.

Με τα νέα του κοντάρια, ο Καραλής πέρασε καθαρά και τα 6 μέτρα, βελτιώνοντας το 5.93μ. που είχε σημειώσει στις 25 Ιανουαρίου στο μίτινγκ του Λοτζ και εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker