Οικονομία

ΑΑΔΕ – Μύκονος: Φοροδιαφυγή πολλών χιλιάδων ευρώ από γνωστό καλλιτέχνη και επιχειρηματίες

Στο στόχαστρο μπήκαν τρεις μέτοχοι επιχείρησης εκμετάλλευσης ακινήτων στην Μύκονο. Πρόκειται για εταιρεία, η οποία νοικιάζει βίλες και ένα ακίνητο σε πολύ γνωστό club του νησιού και, όπως αποδείχθηκε οι μέτοχοι άδειαζαν – δικαίως- το ταμείο της επιχείρησής τους, μόνο που «αμελούσαν» να δηλώσουν τα κέρδη στην εφορία.

Πρόκειται για έναν γνωστό καλλιτέχνη και δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται έντονα στην εστίαση και στην Αττική.

Ο αλγόριθμος οδήγησε τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ στα εισοδήματα των τριών μετόχων, όπου και διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις φοροδιαφυγής.

Μόνο μέσα σε μια διετία

Συγκεκριμένα, βρήκαν ότι τα τρία πρόσωπα έλαβαν, το 2020 και το 2021, σημαντικά ποσά από την εταιρεία, χωρίς να τα δηλώσουν και φυσικά χωρίς να αποδώσουν τον φόρο, που αναλογεί.

Αναλυτικότερα, για το 2020, τα ποσά του αναλογούντος φόρου, πλέον νόμιμων προσαυξήσεων, ανέρχονται σε:

  • 261.000 ευρώ για τον καλλιτέχνη
  • 268.000 ευρώ για τον έναν επιχειρηματία και
  • 162.000 ευρώ για τον έτερο επιχειρηματία

Για το 2021, οι φόροι με τις προσαυξήσεις φτάνουν αντίστοιχα τα Euro115.000 για καθέναν από τους δύο πρώτους μετόχους και τα Euro82.000 για τον τρίτο μέτοχο.

Δηλαδή, ο καλλιτέχνης καλείται να πληρώσει 376.000 ευρώ, ο ένας επιχειρηματίας, 383.000 ευρώ και ο άλλος 244.000 ευρώ.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ έχουν ήδη ξεκινήσει και κάνουν φύλλο και φτερό τα συνολικά φορολογικά δεδομένα των τριών μετόχων – δηλαδή, τις κινήσεις τους πλέον της συμμετοχής τους στην εταιρεία της Μυκόνου -, ενώ αναμένεται και η άσκηση ποινικών κυρώσεων για τα αδικήματα φοροδιαφυγής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button