Τεχνολογία

Αθωώθηκε ο πρόεδρος της Samsung Λι Τζε-γιονγκ – Είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα

Αθώο έκρινε τον πρόεδρο της Samsung Electronics, Λι Τζε-γιονγκ, δικαστήριο της Σεούλ τη Δευτέρα (5/2), ο οποίος κατηγορούνταν για την τέλεση οικονομικών εγκλημάτων.

Οι κατηγορίες που βάρυναν τον δισεκατομμυριούχο σχετίζονται με την αμφιλεγόμενη συγχώνευση δύο θυγατρικών της Samsung το 2015.

Η αθώωση αυτή είναι μεγάλη ανακούφιση για τον Λι, ο οποίος εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται από τις δικαστικές Αρχές, όπως μεταδίδει το CNNi.

Το 2023, οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας είχαν εισηγηθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών για τον Λι, επικαλούμενοι πως τόσο εκείνος, όσο και άλλα στελέχη της εταιρείας «φούσκωσαν» την τιμή της μετοχής της «Cheil Industries» μιας εταιρείας κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και υποτίμησαν την «Samsung C&T» μια κατασκευαστική εταιρεία προχωρήσουν στην συγχώνευση.

Επίσης, σημείωσαν ότι η συγχώνευση των δύο εταιρειών επέτρεψε στον Λι να αποκτήσει μεγαλύτερο και αυστηρότερο έλεγχο στη Samsung Electronics, τη ναυαρχίδα του ομίλου, της οποίας υπηρετεί ως εκτελεστικός πρόεδρος.

Οι δικηγόροι του Λι είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε κατηγορία, λέγοντας ότι η συγχώνευση είχε συμβάλει στην σταθεροποίηση του ομίλου.

Η δικαστής του Κεντρικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Σεούλ, Park Jung-jae, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, που να αποδεικνύουν ότι η Samsung είχε σκοπό να προκαλέσει ζημιά στη «Samsung C&T» και στους μετόχους της μέσω της συγχώνευσης.

«Ακόμη και αν ο ελεγκτικός ρόλος του Λι έχει ενισχυθεί, η συγχώνευση δεν μπορεί να θεωρηθεί άδικη», όπως αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Να σημειωθεί, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εισαγγελείς να ασκήσουν έφεση σε αυτήν την απόφαση, η οποία ήταν – αν μη τι άλλο – αιφνιδιαστική

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button