Πολιτική

Αλλάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τα ομόφυλα ζευγάρια – Το «ναι» που γίνεται «όχι»

Ένα λάθος στην καταμέτρηση των ψήφων επί του νομοσχεδίου για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών οδηγεί σε αλλαγή του αποτελέσματος. 

Το λάθος αφορά στην ψήφο του γαλάζιου βουλευτή Πέλλας Γιώργου Καρασμάνη.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας υπήρξε πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα και ο κύριος Καρασμάνης αναγκάστηκε να δηλώσει την αρνητική του ψήφο με τον παραδοσιακό τρόπο.

Από αβλεψία ωστόσο, ενός υπαλλήλου καταγράφηκε στα «ναι».

Ο ίδιος από χθες το βράδυ φερόταν ενοχλημένος, λέγοντας πως κόλλησε η κάρτα του και ότι ψήφισε «όχι» επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί όλων των άρθρων.

Το τελικό αποτέλεσμα μετά τη διόρθωση είναι 175 «ναι», 77 «όχι» και 2 «παρών».

Η ανακοίνωση της Βουλής για το θέμα

«Κατά την χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button