Ελλάδα

«Απόβαση» αγροτών στην Θεσσαλονίκη: Στην είσοδο της έκθεσης Agrotica με 300 τρακτέρ

Οι αγρότες αναμένεται μέχρι τις 10-11 το πρωί της Πέμπτης (1/2) να έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης από τρείς διαφορετικές εισόδους και να σταθμεύσουν τουλάχιστον 300 τρακτέρ στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση της έκθεσης (4/2).

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταξύ εκπροσώπων των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγου Γιώργου Παπαδόπουλου, συζητήθηκαν οι επικείμενες κινητοποιήσεις των αγροτών στην πρεμιέρα της αγροτικής έκθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr , η σύσκεψη έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και διήρκεσε λίγο παραπάνω από μια ώρα.

Η πρόταση που κατέθεσε η οκταμελής εκπροσώπηση των αγροτών, και έγινε αποδεκτή όπως δήλωσαν οι αγρότες, είναι ότι περίπου 300 τρακτέρ, καθώς και φορτηγά μελισσοκόμων, θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στην πορεία θα συμμετάσχουν αγρότες από τη Χαλκιδική, τις Σέρρες, την Πέλλα, την Πιερία, το Κιλκίς και την Ημαθία.

Πώς θα κινηθούν οι αγρότες

Οι αγρότες σχεδιάζουν να κατευθυνθούν ταυτόχρονα προς Θεσσαλονίκη από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, θα γίνει κάθοδος στη Θεσσαλονίκη από Σέρρες, Χαλκηδόνα και από την ανατολική πλευρά της πόλης. Παρότι δεν αναφέρθηκε πού θα σταθμεύσουν τα αγροτικά οχήματα που θα συμμετάσχουν στην πορεία, οι αγρότες σημειώνουν ότι έχει βρεθεί λύση και γι’ αυτό το θέμα.

Ακόμα, όπως δηλώνουν οι αγρότες, θέλουν να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εκφράζοντας τα ζητήματα του κλάδου τους.

Οι αγρότες τονίζουν ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους και παράλληλα καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button