Οικονομία

Βουλή: Ψηφίζεται σήμερα η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα – Θα έχει επταετή εφαρμογή

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για το αγροτικό ρεύμα. Η ρύθμιση θα έχει ισχύ επτά ετών συνολικά και θα διευκολύνει τους πληγέντες αγρότες ως προς την πληρωμή του ρεύματος

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος η μεν αναστολή της είσπραξης των οφειλών θα εφαρμοστεί για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ και για την επόμενη πενταετία θα ισχύσει η ρύθμιση των οφειλών άτοκα.

Εξήγησε ότι την καταβολή των τόκων θα αναλάβει το κράτος ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση για τους αγρότες, που επλήγησαν από τον Daniel.

Επιπλέον διευκρίνισε ότι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, δεν αφορούν μόνον τους αγρότες αλλά επεκτείνονται και τους Οργανισμούς άρδευσης που είναι μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος και τους Δήμους, που έχουν στην διαχείρισή τους δίκτυα άρδευσης.

Παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, την σχετική τροπολογία – η οποία ψηφίζεται αύριο, Πέμπτη (1/2) στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας – ο κ. Τριαντόπουλος, απάντησε στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης ότι οι ρυθμίσεις για το αγροτικό ρεύμα θεσμοθετήθηκαν «άρον- άρον», ενημερώνοντας ότι πρόκειται για μέτρο που εφαρμόζεται από τον Νοέμβριο του 2023, ενώ εντάσσεται στο σύνολο των μέτρων που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο της 9ης Ιανουαρίου για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Εξήγησε περαιτέρω ότι η σημερινή θεσμοθέτησή του έχει ως στόχο να αποτρέψει τις ελάχιστες αρρυθμίες που έχουν εντοπιστεί από τους παρόχους ρεύματος όσον αφορά την υλοποίησή του και διαβεβαίωσε ότι το αρμόδιο υπουργείο παρακολουθεί στενά την εφαρμογή του μέτρου, προκειμένου η στήριξη αυτή να φτάσει σε όλους τους δικαιούχους αγρότες.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button