Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο σκληρός πυρήνας οργανωμένων οπαδών – «Πάμε να τους καθαρίσουμε»

Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα γύρω από τις συλλήψεις στις οποίες έφτασε η ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Δευτέρας και που αφορούν την ηγετική ομάδα που οργάνωσε και εκτέλεσε το σχέδιο της επίθεσης και τον τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα που οδήγησε στον θάνατο τον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη, όπου γινόταν αγώνας βόλεϊ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για άτομα τα οποία κατηγορούνται ότι είχαν κατασκευάσει έναν περιφερόμενο στρατό που προκαλούσε επεισόδια κυρίως με αστυνομικούς.

Μάλιστα, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο σκληρός πυρήνας των οργανωμένων. Πρόκειται για πέντε άτομα τα οποία αποφάσιζαν, σχεδίαζαν, έδιναν εντολές και μοίραζαν τους ρόλους.

Σημειώνεται ότι μεταξύ τους είχαν και προσωνύμια. Στο κόσμο των χούλιγκαν ήταν γνωστοί με τα ονόματα «Όμλε», «Κοντός», «Ρουμάνος», «Κοκο». Ήταν αυτοί που είχαν αποφασίσει ότι θα κάνουν τα επεισόδια στου Ρέντη και είχαν ενημερώσει τους υπόλοιπους για τα σχέδιά τους.

Ορισμένοι από τους συλληφθέντες παραδέχθηκαν ότι αυτό που ήθελαν να πετύχουν στου Ρέντη ήταν τα επεισόδια με αστυνομικούς.

Το δρομολόγιο μεταφοράς πολεμοφόδιων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάποιοι από αυτούς περιέγραψαν την οργάνωση που υπήρχε πριν τα επεισόδια. Είπαν ότι ξεκίνησαν από τον Πειραιά όπου έβαλαν τα πολεμοφόδια μέσα στα αυτοκίνητα και πως ξεκίνησαν πομπή περνώντας από τον Κηφισό. Όταν έφτασαν στου Ρέντη στάθμευσαν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ και μπήκαν στο γήπεδο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και το άτομο που έδωσε το σύνθημα για το πότε πρέπει να βγουν από το γήπεδο και να πραγματοποιήσουν την επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ. Το συνθηματικό το οποίο είχε προσυμφωνηθεί ήταν «πάμε να τους καθαρίσουμε».

Ηγετικό μέλος ετοιμαζόταν να διαφύγει

Την ίδια ώρα, στους συλληφθέντες υπάρχει και ένα άτομο που ανήκει στην ηγετική ομάδα και κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν πάνω του 5.000 ευρώ με τους αστυνομικούς να αναφέρουν ότι το ποσό αυτό δικαιολογείται μόνο ως χρήματα τα οποία είχε συγκεντρώσει για να φύγει από την Ελλάδα, καθώς είχε ενημερωθεί ότι οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε τελικό στάδιο για τον εντοπισμό του.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button