Ελλάδα

Γλυφάδα: Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο Αιγύπτιος δράστης – Τα κενά ασφαλείας και η μοιραία αμέλεια

Τα όπλα με τα οποία σκόρπισε  το θάνατο ο Αιγύπτιος χθες το πρωί μέσα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας βρίσκονται στα εγκληματολογικά  εργαστήρια και ελέγχονται από του αστυνομικούς.

Χθες μάλιστα έγινε και έρευνα για το εάν για τα όπλα αυτά υπήρχε άδεια οπλοφορίας. Αποδείχθηκε ότι είναι δύο όπλα τα οποία είναι πάρα πολύ παλιά και τα οποία δεν ήταν δηλωμένα κάποιου

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει το CNN Greece φαίνεται η καραμπίνα με την οποία ο δράστης πυροβόλησε τα θύματά του ενώ έναν από τα θύματα χρησιμοποίησε το περίστροφο το οποίο επίσης είχε πάρει μαζί του.

Το σοκαριστικό τριπλό φονικό στη Γλυφάδα με δράστη τον πρώην υπάλληλο της ναυτιλιακής εταιρείας, μπορεί να είχε ως κίνητρο προσωπικές διαφορές με τους ιδιοκτήτες, ο τρόπος όμως με τον οποίο ο δράστης εισήλθε στο κτήριο ανέδειξε μοιραίες αστοχίες στην ασφάλειά του.

Ο Αίγυπτιος μπορεί να είχε απομακρυνθεί από την εταιρεία πάνω από ένα χρόνο, πλην όμως είχε στην κατοχή του το «ηλεκτρονικό κλειδί» του γκαράζ, μέσω του οποίου μπήκε στο χώρο. Είναι προφανές ότι αν του είχε ζητηθεί με την απόλυση του να παραδώσει την κάρτα η είσοδός του στην εταιρεία δεν θα ήταν τόσο εύκολη.

Ο δράστης τον οποίο όλοι γνώριζαν με το όνομα «Άρης», τη Δευτέρα (12/2)λίγα λεπτά μετά τις 10.00 κατευθύνθηκε στη ναυτιλιακή, μπήκε στο πάρκινγκ με την κάρτα που είχε και κατόπιν ανέβηκε στον πρώτο όροφο όπου ήταν το γραφείο της Μαρίας Καρνέση.

«Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα» ήταν τα λόγια που είπε σε υπάλληλο της εταιρείας όταν τον ρώτησε «Άρη που πηγαίνεις;».

Κανείς δεν τον εμπόδισε να φτάσει στο γραφείο της ιδιοκτήτριας της ναυτιλιακής από την οποία ζήτησε να του επιτραπεί να μείνει στο σπίτι που η εφοπλιστική οικογένεια του είχε παραχωρήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του είχαν ζητήσει να φύγει.

Η Καρνέση αρνήθηκε και του ζήτησε επιτακτικά να φύγει από το γραφείο της. Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός και άρχισε να σπέρνει το θάνατο.

Σήκωσε τη καραμπίνα και πυροβόλησε εξ επαφής την Καρνέση στο κεφάλι, κατόπιν πυροβόλησε τον γαμπρό της και στη συνέχεια τον καπετάνιο που ακούγοντας τους πυροβολισμούς έτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Στην εταιρεία ακολούθησε πανδαιμόνιο ενώ ο Αιγύπτιος κατευθύνθηκε στο πάρκινγκ όπου και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οι αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στα ακριβή κίνητρα που όπλισαν το χέρι του Αιγύπτιου με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων να θεωρούνται πολύ σημαντικές.

Είναι εκείνοι που ήταν παρόντες στο κτήριο την ώρα που ο 75χρονος δράστης πυροβολούσε και σκότωνε την ιδιοκτήτρια, το γαμπρός της και έναν πρώην καπετάνιο που εργαζόταν στην εταιρία, πριν τελικά στρέψει το όπλο πάνω του και αυτοκτονήσει.

Το κίνητρο του Αιγύπτιου όπως αποκαλύπτεται από τις καταθέσεις συγγενών των θυμάτων αλλά και του προσωπικού της ναυτιλιακής, ήταν μια δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε αλλά δεν πήρε από την Μαρία Καρνέση.

Τότε ήταν που κατάλαβε ότι όλα είχαν τελειώσει και αποφάσει να πάρει την εκδίκησή του και να σκοτώσει και να αυτοκτονήσει.

Ο 75χρονος εργαζόταν για την οικογένεια για δεκαετίες και είχε απολυθεί πριν από λίγο καιρό, ενώ πρόσφατα του έγινε έξωση από το σπίτι που του είχε παραχωρήσει η εταιρεία.

Η έξωση ήταν εκείνη, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όπλισε το χέρι του 75χρονου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button