Τεχνολογία

Ελάχιστοι γνωρίζουν το «μυστικό κουμπί» του iPhone

Παρά το γεγονός ότι από το 2007 έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 40 μοντέλα iPhone (με όλες τις παραλλαγές τους), οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κάποια κρυμμένα χαρακτηριστικά των smartphones της Apple που μπορούν να μεταμορφώσουν την εμπειρία χρήσης τους.

Ένα iPhone hack που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και είναι πολύ βολικό, αλλά ελάχιστοι το ξέρουν και το χρησιμοποιούν, είναι το Back Tap, ή Πίσω Άγγιγμα, ένα «μυστικό κουμπί» που υπάρχει στο πίσω μέρος της συσκευής.

«Χρησιμοποιείτε το iPhone σας με λάθος τρόπο αν δεν χρησιμοποιείτε το Back Tap», υποστήριξε σε ένα βίντεο στο TikTok που έγινε viral το 2022 η tech reviewer @ellyawesometech.

H ίδια χρησιμοποιεί το «μυστικό κουμπί» για να αναγνωρίσει άμεσα ένα τραγούδι στο Shazam χωρίς να ανοίξει την εφαρμογή.

Πώς να ενεργοποιήσετε το Back Tap σε ένα iPhone

Για να ενεργοποιήσετε το Back Tap χρειάζεστε ένα iPhone με λογισμικό από iOS 14 και πάνω (τώρα βρισκόμαστε στο iOS 17.3).

  • Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και επιλέγετε Προσβασιμότητα > Άγγιγμα (Settings > Accessibility > Touch).
  • Αν σκρολάρετε στο τέλος της λίστας θα δείτε την επιλογή Πίσω Άγγιγμα (Back Tap). Επιλέξτε την.
  • Στη συνέχεια έχετε δύο επιλογές – Διπλό Άγγιγμα και Τριπλό Άγγιγμα (Double Tap και Triple Tap). Πατώντας πάνω την κάθε μία ανοίγει μία λίστα συντομεύσεων που μπορείτε να τους αναθέσετε. Από αύξηση και μείωση της έντασης ήχου μέχρι στιγμιότυπα οθόνης, ενεργοποίηση κάμερας, ζουμ, Shazam κλπ. Οι επιλογές είναι περισσότερες από 30.
  • Πλέον μπορείτε με ένα διπλό ή τριπλό χτύπημα του δαχτύλου στο πίσω μέρος της συσκευής να ενεργοποιήσετε τις λειτουργίες που έχετε επιλέξει.

Να σημειώσουμε ότι η θήκη του iPhone σας δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση το Back Tap, όσο χοντρή κι αν είναι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button