Πολιτική

ΕΣΥ: Κανονικά τα χειρουργεία στο «Αγλαΐα Κυριακού» – Ενισχύεται με τέσσερις αναισθησιολόγους

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024 αποφάσισαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», καθώς το υπουργείο Υγείας υποσχέθηκε να δώσει λύση στην υποστελέχωση του χειρουργικού τομέα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε πριν από λίγο ο χειρουργικός τομέας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αποφαίστηκε να μην ανασταλεί η λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από Δευτέρα 12-02-2024.

Προηγήθηκε η δέσμευση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ότι θα δοθεί οπωσδήποτε λύση ώστε τα τακτικά χειρουργεία του Παίδων να μην κλείσουν.

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, έλαβε τη δέσμευση του Υπουργού Υγείας, ότι θα προκηρυχθούν άμεσα τρεις θέσεις αναισθησιολόγων, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, μεγάλες είναι οι αντιδράσεις για το αδιέξοδο στο οποίο έφτασε ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Ωστόσο, οι γιατροί έθεσαν μια προϋπόθεση, πως εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Οι γιατροί επισημαίνουν, επίσης, πως περιμένουν μέχρι τότε να υλοποιηθεί η δέσμευση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για:

  • διάθεση ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης,
  • μετακίνηση για 15 ημέρες ενός γιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα,

Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες, όπως αναφέρεται.

Όπως αναφέρει ο χειρουργικός τομέας του νοσοκομείου:

«Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλ. Κυριακού αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες, και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και τη μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού (ΦΕΚ Α΄ 215/22.12.2023)».

«Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη, και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, αλλά και τις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων που ήταν ενεργές έως τώρα, οι οποίες ήταν ήδη εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με τις προδιαγραφές του νοσοκομείου. Από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button