Πολιτική

Ηλιόπουλος στο CNN Greece: Γιατί απείχα από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα

Σε σοβαρό κώλυμα της τελευταίας στιγμής αποδίδει, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το CNN Greece, ο Όθων Ηλιόπουλος την αποχή του από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μας είχε προαναγγείλει την έκδοση σχετικού δελτίου Τύπου από την Κουμουνδούρου, όπως κι έγινε, υπογραμμίζοντας πως θα υπερψήφιζε με ενθουσιασμό το νομοσχέδιο.

Ο ίδιος, επιπλέον, υπογραμμίζει πως η απουσία του δεν υποκρύπτει καμία πολιτική διαφωνία, κάτι το οποίο πιστοποιούν κι άλλοι βουλευτές που γνωρίζουν την άριστη σχέση που διατηρεί ο καθηγητής του Χάρβαρντ με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο κ. Ηλιόπουλος, άλλωστε, θα είναι ένα από τα πρόσωπα που θα σηκώσουν το βάρος της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που προωθεί η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι από την ψήφιση του νομοσχεδίου απείχε το βράδυ της Πέμπτης κι ο Παύλος Πολάκης- για πολιτικούς, ωστόσο, λόγους-, ενώ «παρών» ψήφισε η Νίνα Κασιμάτη, μετατοπιζόμενη από την καταψήφιση όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.

Η επίσημη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών, με αρμοδιότητα τα θέματα αποδήμου Ελληνισμού, όπως εστάλη από το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

«Ως βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω την απερίφραστη υποστήριξή μου στο νομοσχέδιο “Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις” που αποτελεί πλέον και νόμο του κράτους που ανταποκρίνεται σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας και προάγει την ισότητα σε μία ανοιχτή και ανθρώπινη κοινωνία.

Η απουσία μου από την χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία οφείλεται σε προσωπικό κώλυμα που δυστυχώς ανέκυψε την τελευταία στιγμή.

Χαιρετίζω την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων ως βήμα προόδου σε μια ανοιχτή και ισόνομη πολιτεία.

Ο αγώνας μας για τα κοινωνικά δικαιώματα και για ένα κοινωνικό κράτος δικαίου με ελεύθερη κρατική παιδεία, Εθνικό Σύστημα Υγείας και στήριξη των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας είναι καθήκον του προοδευτικού κόσμου και θα συνεχιστεί χωρίς συμβιβασμούς».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button