Πολιτική

Συνάντηση Παχατουρίδη – Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη και η πρόσκληση στο Περιστέρι

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, συζήτησαν εκτενώς τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Περιστερίου στους τομείς του πολιτισμού, της κλιματικής αλλαγής και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας, με στόχο την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και λύσεων καθώς και στις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του Εκρέμ Ιμάμογλου για τον Ανδρέα Παχατουρίδη, τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν εμβληματικό δήμαρχο, και λόγω της εμπειρίας του, το μεγάλο του αυτοδιοικητικό αδερφό.

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Περιστερίου στους τομείς του πολιτισμού, της κλιματικής αλλαγής και της αντιμετώπισης της καθημερινότητας. / Γραφείο Τύπου Ανδρέα Παχατουρίδη

Ο κ. Παχατουρίδης ευχαρίστησε τον κ. Ιμάμογλου για τη βοήθεια στην ελληνορθόδοξη κοινότητα και εξήρε το έργο του σε μία πόλη με μεγαλύτερο πληθυσμό από 131 χώρες παγκοσμίως, «μία παγκόσμια πρωτεύουσα», όπως είπε, αφού ο κ. Ιμάμογλου είναι δήμαρχος 17 εκ. πολιτών!

Αναφέρθηκε στη συγκίνηση που νιώθει, εξαιτίας της Ποντιακής καταγωγής του, ενώ απευθυνόμενος προς τον ομόλογο του του είπε πως «καλός δήμαρχος είσαι όταν δίνεις αναφορά μόνο στους δημότες σου, σε κανέναν άλλο».

Πρόσκληση στο Περιστέρι

Παράλληλα ο κ. Παχατουρίδης προσκάλεσε τον κ. Ιμάμογλου στους επετειακούς εορτασμούς για τα 90 χρόνια του Περιστεριού ως αυτόνομου δήμου.

Οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, στις 31 Μαρτίου, με τον κ. Ιμάμογλου να έχει ως αντίπαλο τον εκλεκτό του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ, σε μια κούρσα που διεξάγεται σε πολώμενο πολιτικό κλίμα, ενώ είδαν μαζί και τις τελευταίες προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

Μετά τη συνάντηση, οι δύο άνδρες προχώρησαν στην εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων. Ο κ. Παχατουρίδης προσέφερε στον κ. Ιμάμογλου έναν πίνακα που απεικονίζει δυο Ποντίους να χορεύουν τον Πυρρίχιο, τον Ποντιακό χορό της φωτιάς και έναν από τους πυρήνες της υπόστασης του Ποντιακού Ελληνισμού, ευχόμενος καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα, ενώ ο κ. Ιμάμογλου προσέφερε στο δήμαρχο Περιστερίου ένα βιβλίο με τους Χάρτες της Κωνσταντινούπολης στο πέρασμα των Αιώνων και εξέφρασε την επιθυμία του να ανταποδώσει την επίσκεψη για να δει από κοντά τις κοινωνικές δράσεις της πόλης του Περιστερίου.

Ο δήμαρχος Περιστερίου συνοδευόταν από τα τρία του παιδιά, Παναγιώτη, Αθηνά και Γιώργο.

--2024-02-27-215000.jpg
Οι κύριοι Παχατουρίδης και Ιμάμογλου μαζί με τα τρία παιδιά του δημάρχου Περιστερίου / Γραφείο Τύπου Ανδρέα Παχατουρίδη
--2024-02-27-215031.jpg
Οι κύριοι Παχατουρίδης και Ιμάμογλου μαζί με τα παιδιά του δημάρχου Περιστερίου / Γραφείο Τύπου Ανδρέα Παχατουρίδη

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button