Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται

«Η ανεργία στη χώρα μας μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην «30η Ημέρα Καριέρας»  της ΔΥΠΑ, που πραγματοποιούνται στην Πέτρινη Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

«Αποκτά ιδιαίτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Στον τομέα αυτό, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης παίζει έναν καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο με δράσεις όπως οι Ημέρες Καριέρας αλλά και μέσα από προγράμματα κατάρτισης και επανεκπαίδευσης, μέσα από τις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε, κυρίως στους νέους συμπολίτες μας, περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και κυρίως πιο πολλές σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός με την υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου στον ΟΛΠ

Dimitris Papamitsos_Press Photographer_

«Οι “Ημέρες Καριέρας” έχουν κατοχυρωθεί πια στη συνείδηση των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός. Είναι η 30η αυτή, η οποία μάλιστα είναι αφιερωμένη στη γαλάζια οικονομία» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των περισσότερων από 70 επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην 30ή «Ημέρα Καριέρας», αναζητώντας προσωπικό για πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας στους κλάδους της γαλάζιας οικονομίας, καθώς και με ανέργους που αναζητούν εργασία και εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν εργασία, οι οποίοι, μέσω των «Ημερών Καριέρας», μπορούν να έρθουν απευθείας σε επαφή με εργοδότες.

Mitsotakis dypa imera karieras

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ημέρα Καριέρας της ΔΥΠΑ στον ΟΛΠ

Dimitris Papamitsos_Press Photographer

Από την πλευρά του ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης επισήμανε: «Είναι η τρίτη φορά, που ο πρωθυπουργός επισκέπτεται “Ημέρα Καριέρας”. Η σημερινή είναι αφιερωμένη στη γαλάζια οικονομία».

«Εβδομήντα επιχειρήσεις με πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας αναζητούν προσωπικό και όποιος θέλει είτε να βρει δουλειά είτε να αλλάξει δουλειά και να δουλέψει στα επαγγέλματα της θάλασσας, μπορεί να έρθει σήμερα εδώ να μιλήσει με τις επιχειρήσεις. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία οι “Ημέρες Καριέρας” για τη μείωση της ανεργίας και για να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά εργασίας, με τις δυσκολίες σε εύρεση προσωπικού».

Mitsotakis imera karieras dypa

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην εκδήλωση της “Ημέρας Καριέρας” που διοργανώνει η ΔΥΠΑ

Dimitris Papamitsos_Press Photographer

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button