Πολιτική

Ιερά Σύνοδος: Eπιστολή στους βουλευτές για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Τι αναφέρει

Τους προβληματισμούς της για το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια εκφράζει σε επιστολή που απέστειλε στους Έλληνες βουλευτές την Πέμπτη (1/2) η Ιερά Σύνοδος.

Ειδικότερα, στην επιστολή η Ιεραρχία εκφράζει την ανησυχία της πως: «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ekklisiaonline στην επιστολή της η Ιερά Σύνοδος σημειώνει ότι «η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση».

Εξηγώντας, αναφέρεται πως «προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδο του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button