Κόσμος

Ισπανία: Καλόγριες στη Σεβίλλη μετέτρεψαν διαμερίσματα εντός Μονής σε Airbnb

Μπορεί να εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και να έγιναν καλόγριες στη μονή της Santa Maria de Jesus του 16ου αιώνα στη Σεβίλη της Ισπανίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουν έναν διαφορετικό τρόπο για να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Οι καλόγριες του τάγματος της Αγίας Κλάρας αποφάσισαν να μετατρέψουν διαμέρισμα της μονής σε καταλύματα Airbnb, που προσφέρουν, όπως υπόσχονται, «ηρεμία, φως και γαλήνη».

Μέχρι την απόφαση να μπουν στην αγορά ενοικίασης καταλυμάτων ασχολούντα με την πώληση χειροποίητων γλυκών στο χώρο της έκθεσης του μοναστηριού.

Αρχικά είχαν σκεφτεί να νοικιάσουν το διαμέρισμα, που έμεινε κενό μετά την αποχώρηση του θυρωρού της μονής και της οικογένειάς του. Μετά από σκέψη οι καλόγριες κατέληξαν τελικά ότι θα ήταν πιο προσοδοφόρο να το μετατρέψουν σε κατάλυμα Airbnb.

«Δεν θέλαμε να ασχοληθούμε απευθείας με τη διαχείριση των καταλυμάτων, επειδή δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής μας. Μας φέρνουν ένα εισόδημα που μας βοηθά να ζήσουμε, αλλά δεν θέλαμε να γίνει αυτό σε βάρος της μοναχικής μας κλήσης, λόγος για τον οποίο αναθέσαμε σε κάποιον άλλον τη διαχείριση», εξήγησε στην ισπανική εφημερίδα El Pais η καλόγρια Μαρία Χοσέ.

Το νέο ότι οι καλόγριες της μονής της Santa Maria de Jesus ενδιαφέρονταν να νοικιάσουν το κατάλυμα έφτασε στα αυτιά του Χαβιέ Μπερνάλ και του συνεταίρου του, Λουίς Μπιντόν.

«Ήρθαμε σε επαφή με τις καλόγριες το περασμένο καλοκαίρι, όταν κάποιος που αγοράζει τα γλυκά τους, μας είπε ότι ενδιαφέρονταν να χρησιμοποιήσουν κάποια από τα κελιά εκεί ως τουριστικά καταλύματα», είπε ο Μπερνάλ στην El Pais.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σύντομα σε μια συμφωνία για έναν χρόνο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν τώρα να νοικιάσουν τα καταλύματα για ένα ποσό μεταξύ 90 και 180 ευρώ για διήμερη διανυκτέρευση ανάλογα με το μέγεθος του διαμερίσματος.

Όπως λέει ο διαχειριστής των καταλυμάτων, το πρώτο δίμηνο προσέλκυσαν περισσότερους ξένους τουρίστες παρά Ισπανούς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button