Πολιτική

Κεραμέως: Πάνω από 8.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα για την επιστολική ψήφο σε 48 ώρες

Ειδική αναφορά στην επιστολική ψήφο, έκανε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η δυνατότητα της οποίας θα καθιερωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφής άνοιξε πριν από δύο ημέρες και ήδη έχουν συμπληρωθεί 8.000 αιτήσεις, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό, όπως τόνισε. 

«Η επιστολική ψήφος αφορά Έλληνες του εξωτερικού και Έλληνες του εσωτερικού, χωρίς κανέναν περιορισμό. Αν είσαι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους μπορείς να ψηφίσεις μέσω επιστολικής ψήφου στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Οι εγγραφές γίνονται μέχρι την 29η Απριλίου» τόνισε στο Mega, η Νίκη Κεραμέως.

«Είναι μια αλλαγή που στόχο έχει να διευκολύνει όλους τους Έλληνες»

«Έχουμε ήδη πάνω από 8.000 αιτήσεις από το εσωτερικό και το εξωτερικό, μέσα σε 48 ώρες. Αιτήσεις από 62 διαφορετικές χώρες. Εκλογείς από την Κένυα, το Καζακστάν, την Ανγκόλα, την Παπούα Νέα Γουινέα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι Έλληνες πολίτες, που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν. Θέλουμε να ακουστεί η φωνή των Ελλήνων δυνατά, όπου κι αν βρίσκονται. Από κάθε γωνιά της γης» συμπλήρωσε η υπουργός.

Για την επιστολική ψήφο, η κα Κεραμέως υπογράμμισε ακόμη τα εξής: «Είναι μια αλλαγή, που στόχο έχει να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες, στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Να μην χρειάζεται να ταξιδέψουν, να μην χρειάζεται να πληρώσουν».

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

«Το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να μπει στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr, να συνδεθεί, να γίνει η ταυτοπροσωπία και στη συνέχεια να δηλώσει πού θέλει να παραλάβει τον φάκελο της επιστολική ψήφου, που θα σταλεί τον Μάιο από το υπουργείο Εσωτερικών», σημείωσε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button