Πολιτική

Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι influencer – Να δώσει άμεσα απαντήσεις

Οι βασικές απαντήσεις στην τραγωδία των Τεμπών θα δοθούν από τη Δικαιοσύνη, οι κατηγορίες περί συγκάλυψης είναι βαθύτατα συκοφαντικές και ατεκμηρίωτες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να εργαλειοποιήσει ένα τραγικό ζήτημα και συμπλήρωσε ότι είναι ντροπή να γίνεται πολιτική αντιπαράθεση στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι όλες οι παθογένειες ξεκίνησαν από το 2019 είπε ακόμα και συμπλήρωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία τεκμηρίωση στο πόρισμά του.

Όποιος διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι επειδή δεν ολοκληρώθηκε μία σύμβαση – το αν ολοκληρώθηκε γρήγορα, αργότερα, τα διερευνά η Δικαιοσύνη- αυτό συνδέεται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, εμείς με αυτόν τον ισχυρισμό δεν συμφωνούμε, γιατί αν ευσταθούσε αυτός ο ισχυρισμός με βάση τα όσα είπε ο εισαγγελέας έδρας για το Μάτι θα έπρεπε να πάνε κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και αυτοί που ευθύνονται γιατί δεν έγινε τίποτα για να υπάρχει μηχανισμός εκκένωσης μέχρι το 2019 και το 112, είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Όπως είπε «Έχουμε απαντήσει πολλές φορές ουσιαστικώς στο ζήτημα αν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος ποινικά -όχι πολιτικά- μεταξύ μίας ολοκλήρωσης ή μη μιας σύμβασης – που επαναλαμβάνω ολοκληρώθηκε επί των ημερών της ΝΔ η οποία πήρε μία παράταση και την ολοκλήρωσε τη σύμβαση αυτή το 2023 ενώ λόγω του Daniel καταστράφηκε ένα μέρος αυτής και αποκαθίσταται – με το αντικείμενο της ανθρωποκτονίας. Όποιος λοιπόν διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι επειδή δεν ολοκληρώθηκε μία σύμβαση – το αν ολοκληρώθηκε γρήγορα, αργότερα, αυτά όλα τα διερευνά η Δικαιοσύνη- αυτό συνδέεται με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, εμείς με αυτόν τον ισχυρισμό δεν συμφωνούμε. Γιατί αν ευσταθούσε αυτός ο ισχυρισμός με βάση τα όσα είπε ο εισαγγελέας έδρας για το Μάτι, που είπε ότι αν υπήρχε το 112 και η διαδικασία εκκένωσης θα είχαν σωθεί πολλοί άνθρωποι στο Μάτι, θα έπρεπε να πάνε κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία και αυτοί που ευθύνονται γιατί δεν έγινε τίποτα για να υπάρχει μηχανισμός εκκένωσης μέχρι το 2019, γιατί δεν υπήρχε το 112 κι ως δια μαγείας λειτούργησε μετά από 3 μήνες. Εμείς ποτέ δεν θα το πούμε αυτό […]».

Μη βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα, υπογράμμισε σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν έχει δώσει καμία απάντηση σε ερωτήσεις που έχουμε θέσει εμείς, η Δικαιοσύνη και οι πολίτες»

Ερωτηθείς σχετικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κασσελάκη απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένας influencer, αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είπε ακόμα ότι το θέμα αυτό δεν το ανακίνησε η κυβέρνηση αλλά οι σοβαρότατες καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι σε σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, εμείς δεν κάνουμε τους ανακριτές και τους εισαγγελείς και ότι ο κ. Κασσελάκης ας μην πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα έναντι απαντήσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε «ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση που ουδέποτε του ετέθη και δεν έχει δώσει καμία απάντηση για τις πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις τις οποίες δεν θέτουμε μόνο εμείς, θέτει και η Δικαιοσύνη και θέτουν και οι πολίτες» είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ανέφερε «γιατί δεν είναι ένας influencer του διαδικτύου ο κ. Κασσελάκης, είναι ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και σε αυτή τη χώρα που υπάρχει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αποφασίστηκε από τα μέλη του κόμματος αυτού με δημοκρατική διαδικασία ο κ. Κασσελάκης να είναι πρόεδρος. Σε αυτή λοιπόν τη χώρα υπάρχουν νόμοι και μάλιστα τον συγκεκριμένο νόμο τον θέσπισε, τον ψήφισε για να στοχοποιηθεί ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, χωρίς να αποδειχθεί τίποτα και να υπάρχει πλήρης δικαίωση για τον ίδιο και τη σύζυγό του, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να κάνουμε τώρα; Αν δεν του αρέσουν του κ. Κασσελάκη οι νόμοι δεν αλλάζουν έτσι οι νόμοι».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button