Πολιτική

Κουτσούμπας στο Αγρίνιο: Με δυνατό ΚΚΕ θα δώσουμε αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη του Αγρινίου ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη (22/2) η επίσκεψη του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Αιτωλοακαρνανία, όπου περιόδευσε στην κεντρική αγορά της πόλης και συμμετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο με εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Ο Δ. Κουτσούμπας στην καταληκτική του παρέμβαση στη σύσκεψη αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, απευθύνοντας τον χαιρετισμό του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των γιατρών και νοσηλευτών των δημοσίων νοσοκομείων όλης της χώρας, στα μπλόκα των αγροτών, στους αγώνες των φοιτητών και των μαθητών, στους αγώνες των συνταξιούχων και στις κινητοποιήσεις των μικρών επιχειρήσεων, βιοτεχνών και εμπόρων.

«Χαιρετίζουμε όλους αυτούς τους αγώνες, μαζί με τη προετοιμαζόμενη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της εργατικής τάξης, των μισθωτών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, που γίνεται στις 28 Φλεβάρη. Μια εμβληματική πραγματικά ημερομηνία, γιατί είναι η μέρα που έγινε η τραγωδία των Τεμπών, που χάθηκαν 57 αθώες ψυχές εκεί, οι περισσότεροι νέοι, και που δεν πρέπει ούτε στιγμή να την ξεχνάμε μέχρι να αποδοθούν όλες οι ευθύνες -πολιτικές, ποινικές- σ’ αυτούς που τις έχουν και οδήγησαν σ’ αυτό το έγκλημα, μαζί με τα υπόλοιπα αιτήματα των εργαζομένων για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και μια σειρά άλλα ώριμα και δίκαια αιτήματα του εργατικού κινήματος» πρόσθεσε.

Οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν

«Θεωρούμε, ως ΚΚΕ» τόνισε στη συνέχεια, «ότι αυτοί οι αγώνες πρέπει να συνενωθούν σε ένα μεγάλο ενωτικό μέτωπο αγώνα και να έχουν καθαρή κατεύθυνση ενάντια σε όσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα τη χώρα και έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχουν φέρει τον ελληνικό λαό, και εδώ στην Αιτωλοακαρνανία και σε όλη την Ελλάδα. Να έχουν καθαρή κατεύθυνση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να κοροϊδεύει, αλλά και ενάντια σε όλα τα κόμματα, είτε τον ΣΥΡΙΖΑ είτε το ΠΑΣΟΚ, που παριστάνουν την αντιπολίτευση. Και αυτά τα κόμματα κυβέρνησαν και αυτά ψηφίζουν αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους, κατά 80%, κατά 50%, και στο ελληνικό Κοινοβούλιο και στο ευρωκοινοβούλιο».

«Πρέπει να καταφερθούμε εναντίον του βασικού αντίπαλου των εργατών, των αγροτών, των εμπόρων, των επαγγελματιών που είναι η ΕΕ και που πλέον και ο ελληνικός λαός, όπως και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης, την αμφισβητούν. Πάνω από 30%-40% λέει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην ΕΕ, που έγινε οργανικό μέλος της με την ΟΝΕ» σημείωσε.

Εργατιά και αγροτιά χωρίς λεφτά έχει ως αποτέλεσμα μαγαζιά χωρίς δουλειά

«Η πολιτική τους για τον αγροτικό τομέα είναι να ενισχύουν τις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις και να θάβουν τον μικρό, τον μεσαίο αγρότη. Ξέρουν πολύ καλά, επίσης, οι επαγγελματίες, οι μικροεπιχειρηματίες, οι βιοτέχνες, οι έμποροι, ότι οι κυβερνήσεις δίνουν αβέρτα ζεστό κρατικό χρήμα στα μονοπώλια, σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους δηλαδή, που συνενώνονται για να θάψουν τον μικροπαραγωγό, για να κλείσει το μαγαζί του ο μικρέμπορας, το εμπορικό κατάστημα. Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι “εργατιά και αγροτιά χωρίς λεφτά έχει ως αποτέλεσμα μαγαζιά χωρίς δουλειά”» είπε.

«Εκεί βρίσκεται η αιτία όλων αυτών των προβλημάτων. Το ίδιο ισχύει και για την Υγεία και απαιτούμε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών, άλλου βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Καμιά εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση, που πάλι οδηγεί σε κέρδη μόνο για τους μεγάλους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους στην Υγεία. Το ίδιο συμβαίνει και στην Παιδεία. Εμπορευματοποιούν, ιδιωτικοποιούν την Παιδεία» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Δ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι «αυτή είναι ενιαία πολιτική και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων αστικών κομμάτων, της ΕΕ, της Κομισιόν, των Βρυξελλών, που δίνουν εδώ τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες. Είναι η ενιαία πολιτική που ωφελεί μόνο εφοπλιστές, μόνο βιομηχάνους, μόνο μεγαλέμπορους».

Η πραγματική αντιπολίτευση είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους

Ο Δ. Κουτσούμπας, αφού διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι το ΚΚΕ θα προωθήσει και θα πιέσει τα δίκαια αιτήματά τους, τόνισε: «Μερικοί λένε “μα που είναι η αντιπολίτευση; Δεν υπάρχει αντιπολίτευση”. Αντιπολίτευση υπάρχει και είναι όλοι αυτοί που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα. Αυτή είναι η πραγματική αντιπολίτευση. Κι εκεί κρίνονται τα πολιτικά κόμματα. Κι εκεί κρίνεται το ΚΚΕ, που είναι συνεπές κάθε μέρα μέσα στους αγώνες και μεταφέρει και τα προβλήματα παντού στη Βουλή στην Ευρωβουλή, πιέζοντας για όλα αυτά».

«Αλλά για να μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και ο λαός με τους αγώνες του να πιέσει και εμείς ως πολιτικό κόμμα, ως πολιτική δύναμη, και μέσα στους θεσμούς του αστικού κράτους -όπως λέγονται- πρέπει να έχουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη» είπε και κάλεσε σε ολόπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ που μπορεί να τη δώσουν μόνο εργαζόμενοι και λαός με τους αγώνες του, με την αλλαγή συσχετισμών παντού όπου γίνονται αρχαιρεσίες σωματείων και συλλόγων, στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές, όταν γίνονται και στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου.

Να δώσουμε αποφασιστικό μήνυμα στην ΕΕ και στην Κυβέρνηση

Σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να δώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα και στην ΕΕ, και στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα άλλα κόμματα που συμφωνούν με όλα τα αντιλαϊκά και άδικα μέτρα, γιατί με την πολιτική τους υποστηρίζουν τους μεγάλους, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους. Και δεν ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα για τον λαό».

«Με δυνατό ΚΚΕ θα μπορέσουμε πολύ καλύτερα πράγματα να πετύχουμε και για να ανακουφίσουμε κατηγορίες του πληθυσμού, τον λαό μας, οικονομικά, κοινωνικά, από κάθε άποψη. Για να έχουμε κατακτήσεις σήμερα, αλλά κυρίως για να ανοίξουμε ένα πιο σίγουρο δρόμο ανάπτυξης προς το συμφέρον των κοινωνικών λαϊκών αναγκών, προς το συμφέρον δηλαδή της πλειοψηφίας του λαού. Και αυτός έχει τη δύναμη, όταν το συνειδητοποιήσει, να βάλει τη σφραγίδα του σε όλες τις εξελίξεις» υπογράμμισε, καταλήγοντας, ο Δ. Κουτσούμπας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button