Κόσμος

Βαλτιμόρη: Νεκροί θεωρούνται οι έξι αγνοούμενοι – Ανεστάλησαν οι έρευνες

Νεκροί θεωρούνται οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν μετά την κατάρρευση οδικής γέφυρας  στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ ενώ ανεστάλησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

«Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν (…), και τη θερμοκρασία του νερού, αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάμε πως θα βρούμε ανθρώπους ακόμη στη ζωή», εξήγησε ο αντιναύαρχος Σάνον Γκίλριθ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ανήκαν σε συνεργείο οικοδόμων που επισκεύαζε λακκούβες τη στιγμή που έσπασε η γέφυρα.

Πολλά οχήματα διέσχιζαν τη γέφυρα, η οποία έχει μήκος μεγαλύτερο από 2,6 χιλιόμετρα όταν κατέρρευσε αφού το πλοίο προσέκρουσε σε στήριγμα.
Οι αξιωματούχοι λένε ότι το πλοίο «έχασε την πρόωση» καθώς έφευγε από το λιμάνι.
Στη συνέχεια, το πλήρωμα προειδοποίησε τους αξιωματούχους μεταφορών του Μέριλαντ για πιθανή σύγκρουση, σύμφωνα με μη διαβαθμισμένη έκθεση της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών για το περιστατικό.
Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Μέριλαντ Γουές Μουρ δήλωσε ότι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι «το πλήρωμα ενημέρωσε τις αρχές για πρόβλημα ισχύος», προσθέτοντας ότι το πλοίο είχε χάσει την ισχύ του πριν συγκρουστεί με μία από τις κολώνες που στήριζαν τη γέφυρα.

Σκάφη και ελικόπτερα συμμετείχαν σε μια τεράστια προσπάθεια έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των έξι αγνοουμένων. Άλλοι δύο ανασύρθηκαν από το νερό, με τον έναν να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button