Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν αποκλείει συνάντηση με τους αγρότες από τα μπλόκα

Δεν απέκλεισε συνάντησή του με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφος και σε ερώτηση για το αν θα συναντήσει τις επόμενες μέρες αγρότες από τα μπλόκα, απάντησε:

Απ:-Καθίστε πρώτα να πάρουν αποφάσεις.

Ερ.: Δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους;

Απ.:-Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα επαναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κάποια πρόσθετη δημοσιονομική παρέμβαση για τους αγρότες.

«Δεν υπάρχει καμία λογική σύγκρουσης με τους αγρότες, όπως το έκανε σαφές και ο πρωθυπουργός και η προσπάθεια θα συνεχιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε σχετική ερώτηση στο briefing των πολιτικών συντακτών.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι «οι παρεμβάσεις υπέρ των αγροτών δεν ξεκίνησαν με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών. Είναι δικαιολογημένη και μία αυξημένη ανησυχία των αγροτών στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει με πράξεις ότι είναι δίπλα σε κοινωνικές ομάδες, μιλάει ακούει, απαντάει στα αιτήματα, πάντα με ρεαλισμό. Ικανοποιούμε τα αιτήματα πάντα με γνώμονα τα δημοσιονομικά περιθώρια, αυτό που μπορούσαμε το ανακοινώσαμε. Όταν υπάρχει πλεόνασμα προσπαθούμε να ικανοποιούμε τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξάλλου, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται για την αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ο πρωθυπουργός θα εργαστεί προς αυτήν την κατεύθυνση», τόνισε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button