Πολιτική

Οι στόχοι της «εφόδου» Κασσελάκη στην εκδήλωση Τεμπονέρα – Αχτσιόγλου – Χριστοδουλάκη

Επισήμως συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη ισχυρίζονται πως με την παρουσία του- έκπληξη στην εκδήλωση Τεμπονέρα – Αχτσιόγλου- Χριστοδουλάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε, χωρίς καν να ανοίξει το στόμα του, και την απάντησή του στο ερώτημά της για το «ποιος απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη»: «Ο ίδιος κι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η απάντηση».

Με ένα σμπάρο, ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε δύο τρυγόνια αφού από μια παρουσίαση της πλατφόρμας ενός εκάστου των «δελφίνων» η δημόσια συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την εμφάνιση Κασσελάκη, ο οποίος χειροκρότησε σημεία των ομιλιών και των τριών πολιτικών.

Χωρίς παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η εκδήλωση

Οι ίδιες πηγές στέκονται και στο ότι δεν εμφανίστηκε κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν κανένα στέλεχος πλην της τάσης Τεμπονέρα, καθώς και στο μήνυμα ανωτερότητας που έστειλε στον απόντα Νίκο Ανδρουλάκη.

Κάποιοι, μάλιστα, χαριτολογώντας (;) έλεγαν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει απροειδοποίητη εμφάνιση και στη σημερινή (Τετάρτη) παρουσίαση του κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ» του Πέτρου Κόκκαλη.

Από την άλλη, ο Διονύσης Τεμπονέρας από βήματος και στελέχη με τα οποία συναπαρτίζει το Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς επισημαίνουν πως η παρουσία Κασσελάκη απόδειξε την αναγκαιότητα να προχωρήσει η συζήτηση για προοδευτικές συνεργασίες από κάτω προς τα πάνω.

Ανοιχτό τι θα γινει με την ψηφοφορία για τους συνέδρους

Όπως κι αν έχει, πάντως, τα ανοιχτά ζητήματα ενόψει του συνεδρίου είναι ουκ ολίγα, με κυρίαρχο τη δεδομένη στιγμή αν η ψηφοφορία για τους σύνεδρους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις Οργανώσεις Μελών θα γίνει αποκλειστικώς διά ζώσης ή και ηλεκτρονικώς.

Το γόρδιο δεσμό αναμένεται να λύσει η Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει σήμερα, στις 14.30, στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει πως θα μπορούσε να γίνει η ψηφοφορία μέσω και της πλατφόρμας του isyriza, ωστόσο έχουν καταγραφεί πολλές επιφυλάξεις για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Στην Κουμουνδούρου έτσι κι αλλιώς εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το ότι μέχρι την επόμενη βδομάδα που αρχίζει το συνέδριο- την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου- θα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδριακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, «σε ένα κλίμα συσπείρωσης κι ενότητας», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button