Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: Αποκλείστηκε η Ιερά Σύνοδος από τη συζήτηση του νομοσχεδίου

Ουσιαστικά, με την απόφασή της αυτή η Επιτροπή απέκλεισε την Ιερά Σύνοδο από το να τοποθετηθεί σχετικά με το φλέγον αυτό ζήτημα, μολονότι μια σειρά από κόμματα είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα.

Μάλιστα, ο ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, πρόεδρος της επιτροπής ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Εκκλησία «δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει», μολονότι -σύμφωνα και με τα αποτελέσματα πληθώρας δημοσκοπήσεων- οι απόψεις αυτές απηχούν ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος.

Έτσι, με πλειοψηφική απόφαση της Επιτροπής, απορρίφθηκε το αίτημα Ελληνικής Λύσης, Νίκης, Σπαρτιατών να κληθεί στην ακρόαση φορέων η Ιερά Σύνοδος και η Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους.

«Υπάρχει η πρόταση να προσκαλέσουμε την Ιερά Σύνοδο και τη Μοναστική Κοινότητα του Αγίου Όρους. Την ορθοδοξία στην Ελλάδα την εκφράζει θεωρώ μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης και οι ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου. Το Άγιο Όρος είναι μοναστική κοινότητα και όχι Εκκλησία. Σε σχέση με την Ιερά Σύνοδο και την Εκκλησία, όλοι έχουν τοποθετηθεί δημόσια για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Μάλιστα χθες το πρωί στις Εκκλησίες της χώρας, κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Λειτουργίας, διαβάστηκε εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, έχει αποσταλεί σε όλους τους βουλευτές επιστολή από την Ιερά Σύνοδο για τις απόψεις της Εκκλησίας για το υπό εξέταση νομοσχέδιο. Σε όλους εμάς τους βουλευτές είναι απολύτως γνωστές οι θέσεις της Ιεράς Συνόδου, έχει αποσταλεί και προσωπική επιστολή σε κάθε ένα από εμάς. Προφανώς σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία και απόλυτα σεβόμαστε το κατοχυρωμένο δικαίωμά της, να εκφράζεται ελεύθερα και να υπερασπίζεται τις θέσεις της. Άρα θεωρώ ότι δεν έχει κάτι περισσότερο να προσφέρει», είπε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, πρόεδρος της επιτροπής.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button