Ελλάδα

Ορεστιάδα: Νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου στο σχολείο της 9χρονης – Έκλεισε προληπτικά

Στην αναστολή λειτουργίας του 8ου Δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας, στο οποίο φοιτούσε το 9χρονο κορίτσι που έφυγε από τη ζωή λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού από στρεπτόκοκκο, που της προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια, προχώρησε προληπτικά το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ορεστιάδας, υπήρξε και άλλο κρούσμα λοίμωξης από στρεπτόκοκκο και για προληπτικούς λόγους ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Διαμαντής Παπαδόπουλος, σε συνεννόηση με την περιφερειακή διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, έλαβε την απόφαση να «κλείσει» το σχολείο έτσι ώστε να περιοριστεί η όποια πιθανότητα διασποράς και η υγεία των παιδιών να παρακολουθείται από τους γονείς τους.

evros-news.gr

Τα παιδιά πήγαν κανονικά στο σχολείο το πρωί αλλά αργότερα ειδοποιήθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες τους να τα παραλάβουν πριν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων.

Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. Παράλληλα ο δήμος Ορεστιάδας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις δημόσιες αρχές για να υλοποιηθούν όσα προβλέπονται σε αντίστοιχα περιστατικά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button