Οικονομία

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνήψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Γ.Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συναντήθηκε την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024, με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Δήμητρα Λυγούρα, για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω μνημόνιο, μεταξύ άλλων, αποβλέπει στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας εκ μέρους του Ε.Ε.Σ, με τη λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης (10205) του Ε.Ε.Σ. για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τους εξωτερικούς φρουρούς των σωφρονιστικών καταστημάτων, στην παροχή ψυχοκοινωνικής φροντίδας σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας με ένα σύνολο εξειδικευμένων παρεμβάσεων του Ε.Ε.Σ, καθώς και στην εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες των κρατουμένων, και σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Δήμητρα Λυγούρα, συνεχάρη τον Προέδρο του Ε.Ε.Σ. για την τεράστια προσφορά του Ε.Ε.Σ. προς την Ελληνική κοινωνία, επισημαίνοντας ότι θα σταθεί αρωγός σε δράσεις και ενέργειες που αποσκοπούν στην ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, τόνισε ότι το εν λόγω μνημόνιο θα αποτελέσει εχέγγυο για μια μακρόχρονη και αγαστή συνεργασία των δύο πλευρών και παράλληλα το έναυσμα για την επέκταση της συνεργασίας σε κοινά πεδία ενδιαφέροντος.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button