Πολιτική

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ»

Για «ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», έκανε λόγο ο Ιωάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων και υπεύθυνος του Κ.Τ.Ε. Υγείας και του τομέα Υγείας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία.

«Η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για τη θέσπιση λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων, βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε πως «αποτελεί μέγιστη παραπληροφόρηση η σύνδεση της μεταρρύθμισης του 2001 με τα απογευματινά χειρουργεία και το κόστος που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς», επισημαίνοντας πώς, ενώ κυβέρνηση και υπουργός αναγνωρίζουν ότι στις ιδιωτικές δαπάνες υγείας είμαστε πρωταθλητές στην Ε.Ε., ορίζουν ότι οι πολίτες θα καταβάλουν από την τσέπη τους 300 έως 2.000 ευρώ για απογευματινό χειρουργείο και συγχρόνως αναγνωρίζουν, ότι το 40% των χειρουργικών αιθουσών δεν λειτουργούν σήμερα, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Με ποιους γιατρούς θα εφαρμοστεί το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων, όταν σήμερα δεν επαρκούν οι ίδιοι γιατροί να διεκπεραιώσουν τα υφιστάμενα χειρουργεία;

Προ ημερών, ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει για τη θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων, ότι δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από πολλά νοσοκομεία λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι το επόμενο βήμα θα είναι να παραχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ιδιώτες γιατροί τις δομές του δημόσιου νοσοκομείου» σημείωσε ο κ. Τσίμαρης και υπογράμμισε: «Πλανάται πλάνην οικτράν, αν θεωρεί ότι με τέτοιες αλχημείες το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα συναινέσει στην αλλοίωση του ΕΣΥ ως δημόσιου αγαθού. Το κοινωνικό κράτος είναι η ταυτότητά μας και δεν την παζαρεύουμε. Θα είμαστε απέναντι, υπερασπίζοντας τις ανάγκες των πολλών».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button