Πολιτική

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Μια αναβολή και η… παρεξήγηση που «ανατίναξαν» τη συνεδρίαση

Μια αναβολή και μια παρεξήγηση τίναξαν στον αέρα τη διαδικτυακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Πέμπτης, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Στην αρχή της συνεδρίασης οι δύο γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, πρότειναν οι εκλογές για την ανάδειξη συντονιστών Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών να πραγματοποιηθούν δύο ή και τρεις εβδομάδες μετά το συνέδριο, όπως κι αποφάσισε το όργανο στο τέλος της συνεδρίασης.

Στη συνέχεια προέκυψαν δύο γκρουπ διαφωνούντων, αυτοί που διαφωνούν η ψηφοφορία να είναι και ηλεκτρονική κι όχι μόνο διά ζώσης κι εκείνοι που ναι μεν δεν είναι αντίθετοι με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά εξέφρασαν ενστάσεις λόγω της κακής εικόνας που δημιουργείται για το κόμμα από αυτή την αναβολή.

Στην πρώτη ομάδα ανήκουν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Κατερίνα Νοτοπούλου και η Ζωή Καρκούλια.

Ο κ. Φλαμπουράρης, μάλιστα, μίλησε για αυταρχική συμπεριφορά του Στέφανου Κασσελάκη όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία- από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για εκδήλωση της Ευρωβουλής για τα Τέμπη- «απείλησε» με εσωκομματικό δημοψήφισμα έχοντας λανθασμένη πληροφόρηση πως η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας είναι αντίθετη με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυρία Καρκούλια σκέφτεται ακόμα και την αποχώρησή της από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν οι Νίκος Παππάς, Διονύσης Τεμπονέρας, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Ραγγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος οι οποίοι εκτιμούν πως η αναβολή δεν δείχνει σοβαρότητα ενόψει και του συνεδρίου, πέρα από το ότι τα μέλη θα κληθούν επανειλημμένως να ψηφίσουν, πρώτα για σύνεδρους, στη συνέχεια κατά το συνέδριο, άλλη Κυριακή για ΟΜ και Νομαρχιακές κι άλλη για τις προκριματικές για τις ευρωεκλογές, πέρα φυσικά από τις ίδιες τις ευρωεκλογές.

Παραλλήλως, υπήρξαν και φωνές που κατήγγειλαν τον «εξουσιοδοτισμό» και οι οποίες υποστηρίζουν πως αρμόδια για τέτοιου είδους αποφάσεις είναι η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, ούτε καν η Πολιτική Γραμματεία.

Σύμφωνα, εξάλλου, με συνεργάτες του κ. Κασσελάκη υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του προέδρου για μετάθεση για δύο εβδομάδες μετά το συνέδριο των εσωκομματικών εκλογών ώστε να είναι δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά.

«Το ψηφιακό αυτό βήμα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ιδιαιτέρως στη νέα γενιά», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδριακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, με τους συνέδρους να εκλέγονται το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο με ομιλία Κασσελάκη.

Ως προς το θέμα του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο, ο κ. Κασσελάκης μίλησε για κυρώσεις σε βάρος όσων απέχουν ή το καταψηφίσουν κι αυτό γιατί είναι αξιακό- ταυτοτικό ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να κάνει λόγο για διαγραφές.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button